Prostreno.cz

Orzo s čerstvým špenátem

Příloha z těstovinové rýže orzo s čerstvým baby špenátem . Můžete podávat i jako hlavní chod se zeleninovým salátem.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 443 kJ / 105 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy6g
tuky8g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 stroužky česneku - oloupané , nakrájené na plátky
  • 2 lžíce oleje
  • 1.45 hrnku nevařených těstovin orzo
  • 2.5 hrnku kuřecího vývaru
  • 200 g čerstvého smetanového sýra
  • 300 g čerstvého baby špenátu - nahrubo nakrájeného
  • 2 lžíce tvrdého strouhaného sýra
  • 8 lžic mléka
  • 1 lžička citronového pepře - nebo bílý pepř
  • 3 špetky soli

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 ° C .
  2. Ve velké pánvi rozehřejte olej , přidejte orzo těstoviny a míchejte 2-3 minuty nebo dokud lehce nezhnědnou.
  3. Přidejte vývar , česnek , přiveďte k varu a vařte 10-12 minut nebo dokud těstoviny nezměknou .
  4. Vmíchejte smetanový sýr, špenát, strouhaný sýr , mléko, citronový pepř , podle chuti osolte a míchejte dokud špenát nezvadne.

TIP:

Těstovinová rýže neboli orzo je příloha, která se vyrábí z tvrdé pšenice. Tento druh těstoviny se nelepí, má stálý tvar a nerozvaří se.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    29,20g
  • Sacharidy:

    114,70g
    • Cukry:

      14,20g
  • Tuky:

    140,28g
  • Vláknina:

    28,59g

Aktivita pro spálení: 105 kcal

13

minut jízdy na kole

10

minut běhu

31

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Orzo s čerstvým špenátem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat