Prostreno.cz

Pstruh s rajčaty a tymiánem

Pstruh pečený ve fólii s rajčaty, česnekem a tymiánem.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 55min

    25min příprava

    30min vaření

  • 784 kJ / 187 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy7g
tuky18g

Ingredience na

  • K podávání
  • 8 ks klínků citronu
  • K přípravě
  • 4 ks filety pstruha duhového - s kůží á 200 - 250 g
  • 1 lžička soli
  • 0.5 lžičky hrubě mletého pepře
  • 400 g oloupaných rajčat - nakrájená na menší kousky
  • 2 stroužky česneku - drobně nasekané
  • 5 lžic olivového oleje
  • 8 snítek čerstvého tymiánu
  • Na posypání
  • 4 lžíce nakrájené čerstvé petrželky
  • Na potření
  • 2 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 ° C stupňů.
  2. Z alobalové folie nastříhejte 8 čtverců , které budou o 10 cm větší než rybí filé .
  3. Dejte vždy 2 čtverce na sebe a potřete je olejem .
  4. Obě strany pstruha osolte a opepřete a na každý čtverec položte filé pstruha kůží dolů.
  5. V misce smíchejte nakrájená rajčata, česnek , 1 lžíci olivového oleje a rajčata jemně osolte .
  6. Směs rozdělte na filé pstruha. Nahoru položte 2 snítky tymiánu a vše pokapejte olivovým olejem .
  7. Každý čtverec alobalu s rybou uzavřete , čtverce položte na plech , dejte do trouby a pečte přibližně 20 – 30 minut , podle velikosti filetů .
  8. Každý balíček položte na talíř , balíček opatrně otevřete a rybu vyndejte na talíř .
  9. Posypte petrželkou a podávejte s klínky citronu.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    21,83g
  • Sacharidy:

    125,51g
    • Cukry:

      10,20g
  • Tuky:

    204,01g
  • Vláknina:

    43,10g

Aktivita pro spálení: 187 kcal

23

minut jízdy na kole

17

minut běhu

55

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pstruh s rajčaty a tymiánem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat