Prostreno.cz

Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy jsou tradiční český dezert, který je oblíbený pro svou vláčnost a vynikající chuť.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 5min

    30min příprava

    35min vaření

  • 1067 kJ / 255 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy28g
tuky12g

Ingredience na

  • 4 ks žloutek
  • 200 g moučkového cukru
  • 1 ks vanilkový cukr
  • 400 g hladké mouky
  • 1 ks prášek do pečiva
  • 250 g Hery
  • 5 ks Jablek
  • 2 lžíce cukru
  • 4 ks bílky

Postup přípravy

  1. Do mouky přidáme prášek do pečiva a na kostičky nakrájenou Heru. Poté přidáme žloutky a moučkový cukr a zpracujeme těsto. Třetinu těsta odkrojíme a dáme na hodinu do mrazáku, zbytek těsta dáme na chvíli do lednice.
  2. Jablka si nastrouháme na hrubém struhadle a smícháme je s krupicovým cukrem.
  3. Z bílků si vyšleháme tuhý sníh.
  4. Těsto vyndáme z lednice a rozválíme na tenkou placku, přendáme na pečící papír a vložíme na nízký plech.
  5. Na těsto nasypeme nastrouhaná jablka, posypeme skořicí a vanilkovým cukrem.
  6. Sníh opatrně natřeme na jablečnou vrstvu.
  7. Vyndáme těsto z mrazáku a nastrouháme ho nahrubo na sněhovou vrstvu.
  8. Pečeme na 180 °C cca 35 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    37,05g
  • Sacharidy:

    438,43g
    • Cukry:

      307,80g
  • Tuky:

    111,19g
  • Vláknina:

    4,00g

Aktivita pro spálení: 255 kcal

31

minut jízdy na kole

24

minut běhu

76

minut uklízení



Podobné recepty

Mrkvové řezy se sýrovým krémem

(8 hlasů)
1h a 10min
1143 kJ

Jablečné řezy

(8 hlasů)
1h a 35min
1008 kJ

Nepečené řezy

(3 hlasů)
45min
1742 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hraběnčiny řezy

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat