Prostreno.cz

Rajčatový džem

Ostrý džem z rajčat.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 55min

    15min příprava

    40min vaření

  • 317 kJ / 75 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy19g
tuky0g

Ingredience na

  • 1 kg rajčat
  • 2 lžičky semen koriandru
  • 2 lžičky semen fenyklu
  • 3 ks červené cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 ks chilli papričky
  • 2 lžíce citrónové kůry
  • 250 ml bílého vinného octa
  • 350 g hnědého cukru

Postup přípravy

  1. Semínka fenyklu a koriandru rozdrťte v hmoždíři.
  2. Rajčata oloupejte a nakrájejte. Oloupanou cibuli a česnek nakrájejte najemno, z feferonek odstraňte semínka a nakrájejte je na malé proužky.
  3. Rajčata, cibuli, česnek, feferonky a citrónovou kůru dejte do kastrolu. Přidejte ocet, koření a cukr. Přiveďte k varu. Vařte za občasného míchání až směs zhoustne.
  4. Horké naplňte do skleniček, zavíčkujte a sterilujte 10 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    13,83g
  • Sacharidy:

    183,01g
    • Cukry:

      113,00g
  • Tuky:

    19,66g
  • Vláknina:

    11,10g

Aktivita pro spálení: 75 kcal

9

minut jízdy na kole

7

minut běhu

22

minut uklízení



Podobné recepty

Marmeláda z fíků

(17 hlasů)
25min
736 kJ

Džem z melounu a broskví

(15 hlasů)
40min
845 kJ

Hruškový džem

(10 hlasů)
1h a 5min
785 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rajčatový džem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat