Prostreno.cz

Tafelspitz

pomalu vařená hovězí kýta

Ohodnotit
(18 hlasů)
  • 3h a 45min

    15min příprava

    3h a 30min vaření

  • 430 kJ / 102 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy16g
tuky3g

Ingredience na

  • 500 g morkových kostí - nebo hovězího předního s kostí
  • 2 lžičky soli
  • 1.5 kg hovězí zadní kýty v celku
  • 1 ks cibule - nakrájená na kolečka
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • 1/2 ks celeru
  • 2 ks mrkve
  • 2 ks petržele
  • 1 ks pórek
  • 3 ks bobkové listy
  • 10 kuliček pepře
  • 2 lžíce pažitky - nasekané najemno

Postup přípravy

  1. Kosti či hovězí maso s kostí omyjte, vložte do hrnce, zalijte 3 litry vody, osolte a dejte vařit.
  2. Po čtvrt hodině přidejte kýtu.
  3. Cibuli pět minut smažte na oleji, poté ji přidejte k masu.
  4. Celer oloupejte a nakrájejte na kolečka, mrkve a petržele oloupejte (nechte část natě) a pórek zbavte kořenů a překrojte ho na tři části,poté vše spolu s bobkovými listy a pepřem přidejte k masu.
  5. Na mírném ohni zvolna vařte tři hodiny.
  6. Kýtu nakrájejte na silné plátky a podávejte se zeleninou a vývarem, sypané pažitkou. Jezte s křenem



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    25,43g
  • Sacharidy:

    162,62g
    • Cukry:

      23,20g
  • Tuky:

    112,16g
  • Vláknina:

    63,10g

Aktivita pro spálení: 102 kcal

12

minut jízdy na kole

9

minut běhu

30

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Tafelspitz

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat