Prostreno.cz

Tymiánový chléb

recept na voňavý domácí chléb,výsledek vás ohromí báječnou chutí
Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 3h a 0min

    2h a 0min příprava

    60min vaření

  • 1442 kJ / 344 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy75g
tuky1g

Ingredience na

  • 60 g droždí
  • 1 kostka cukru
  • 3 lžíce mléka na kvásek
  • 1 kg hladké mouky
  • 2 lžičky soli
  • 2 lžíce sušeného tymiánu - nebo 4 větvičky čerstvého
  • 2 lžičky kmínu
  • 1 lžíce octa
  • voda a ocet na potírání

Postup přípravy

  1. Promíchejte cukr, vlažné mléko a rozdrobené droždí na hladkou kašičku a nechejte vzejít kvásek.
  2. Do mísy dejte mouku smíchanou s tymiánem, solí a kmínem, přidejte vzešlý kvásek a postupně přilévejte vlažnou vodu s octem. Vypracujte hladké těsto, které nechte hodinu kynout.
  3. Po vykynutí z těsta vytvarujte dva stejné bochníky a přeneste je na plech vysypaný hladkou moukou. Na povrchu bochníku udělejte nožem řez do kříže a nechte přikryté ještě půl hodiny kynout.
  4. Troubu předehřejte na 230 °C.
  5. Těsně před vložením do trouby chleby potřete vodou a octem a prudce 5 minut zapékejte.
  6. Pak teplotu trouby snižte na 170 °C a chléb volně dopékejte asi 50 minut.
  7. Během pečení potírejte bochníky vodou a octem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    41,70g
  • Sacharidy:

    260,50g
    • Cukry:

      102,00g
  • Tuky:

    24,50g
  • Vláknina:

    27,00g

Aktivita pro spálení: 344 kcal

43

minut jízdy na kole

32

minut běhu

102

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Tymiánový chléb

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat