Prostreno.cz

Domácí jablečný ocet

Obsahuje mnoho zdraví prospěšných látek, které příznivě ovlivňují naši pokožku, kosti, srdce i cévy. Zkuste si jej snadno vyrobit doma.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 25min

    25min příprava

    0min vaření

  • 217 kJ / 51 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy13g
tuky0g

Ingredience na

  • 1.5 kg jablek

Postup přípravy

  1. Jablka umyjte, nastrouhejte i se slupkou a jádřincem, vložte do pětilitrové sklenice a zalijte vodou tak, aby sahala pět centimetrů nad jablka.
  2. Uzavřete víčkem a nechte týden stát na teplém místě. Dvakrát za den sklenici odklopte a obsah promíchejte dřevěnou vařečkou.
  3. Po týdnu sceďte, opět uzavřete nádobu a uložte na dalších 21 dní na temné místo, například do spíže.
  4. Potom ocet přeceďte přes plátýnko, nalijte do lahví, uzavřete a uchovávejte v lednici.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    0,40g
  • Sacharidy:

    13,00g
    • Cukry:

      10,00g
  • Tuky:

    0,40g
  • Vláknina:

    2,00g

Aktivita pro spálení: 51 kcal

6

minut jízdy na kole

4

minut běhu

15

minut uklízení



Podobné recepty

Paprika s medem

(9 hlasů)
35min
398 kJ

Pikantní rajčata

(10 hlasů)
55min
201 kJ

Sterilované cuketové řezy

(9 hlasů)
1h a 25min
265 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Sýrová roláda

(1 hlasů)

Langoše

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Domácí jablečný ocet

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat