Prostreno.cz

Srnčí medailonky

Svou chutí vyhoví i těm nejnáročnějším, srnčí medailonky jsou opravdovou delikatesou.

Ohodnotit
(12 hlasů)
sun
  • 60min

    20min příprava

    40min vaření

  • 703 kJ / 168 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny15g
sacharidy3g
tuky11g

Ingredience na

  • 4 ks srnčích medailonků - á 80 g
  • 3 špetky soli a pepře
  • 6 lžic másla
  • 20 g sušených hub
  • 2 stroužky česneku
  • 120 ml portského vína
  • 4 lžíce worcestrové omáčky
  • 1 lžíce octa balsamico

Postup přípravy

  1. Houby namočte alespoň na 1 - 2 hodiny nejlépe do vroucí vody a potom je 20 minut povařte.
  2. Houby sceďte, vodu z hub uchovejte.
  3. Na 2 lžících másla orestujte nakrájený česnek, přidejte nasekané houby, portské víno, worcestrovou omáčku, 50 ml vody z hub a vařte 10 minut, dochuťte balsamicem, solí a pepřem.
  4. Na 4 lžících rozehřátého másla medailonky orestujte, přibližně 3 minuty na každé straně, medailonky osolte a opepřete.
  5. Srnčí medailonky podávejte s omáčkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    51,10g
  • Sacharidy:

    99,90g
    • Cukry:

      3,80g
  • Tuky:

    88,23g
  • Vláknina:

    16,00g

Aktivita pro spálení: 168 kcal

21

minut jízdy na kole

16

minut běhu

50

minut uklízení



Podobné recepty

Kančí guláš

(13 hlasů)
11h a 40min
481 kJ

Jelení maso na červeném víně

(7 hlasů)
1h a 55min
920 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Srnčí medailonky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat