Prostreno.cz

Telecí líčka na červeném víně

Dostatek času, červené víno a zelenina z nich vykouzlí mnohem víc než obyčejné ragú.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 2h a 50min

    20min příprava

    2h a 30min vaření

  • 469 kJ / 112 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy5g
tuky5g

Ingredience na

  • 1 kg telecích líček
  • 200 g cibule
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 2 ks mrkve
  • 2 stroužky česneku
  • 500 ml suchého červeného vína
  • 2 lžíce oleje
  • 100 g másla
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 1 l hovězího vývaru
  • 3 snítky tymiánu
  • 2 snítky rozmarýnu

Postup přípravy

  1. Pokrájená telecí líčka opečte na oleji s máslem. Opečené maso vyndejte na talíř.
  2. Na výpeku orestujte očištěnou, pokrájenou zeleninu, přidejte protlak, bylinky a víno.
  3. Vložte zpět maso, vše zalijte teplým hovězím vývarem a vařte na velmi mírném plameni doměkka.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    71,74g
  • Sacharidy:

    183,10g
    • Cukry:

      11,80g
  • Tuky:

    201,78g
  • Vláknina:

    64,10g

Aktivita pro spálení: 112 kcal

14

minut jízdy na kole

10

minut běhu

33

minut uklízení



Podobné recepty

Telecí kotleta s grilovanou cuketou

(10 hlasů)
2h a 50min
539 kJ

Telecí na Madeiře

(15 hlasů)
1h a 20min
541 kJ

Minutka z telecí kýty s hráškem

(14 hlasů)
1h a 30min
556 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Telecí líčka na červeném víně

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat