Prostreno.cz

Bramborová nádivka

K Velikonocům patří nádivka.Tahle je z brambor a uzeného bůčku.

Ohodnotit
(16 hlasů)
  • 1h a 30min

    20min příprava

    1h a 10min vaření

  • 503 kJ / 120 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy14g
tuky5g

Ingredience na

  • 300 g uzeného bůčku
  • 2 kg brambor
  • 2 ks cibule
  • 2 ks vajec
  • 2-3 lžíce hladké mouky
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžičky majoránky
  • 2 snítky čerstvé majoránky na dekoraci
  • 2 lžičky soli
  • 2 lžičky pepře
  • 2 lžíce oleje - na vymazání formy

Postup přípravy

  1. Oloupanou cibuli a bůček nakrájejte na kostky. Nejdřív orestujte bůček a pak přidejte cibuli kterou nechte zesklovatět.
  2. Oloupané brambory nastrouhejte. Vodu slijte, ale brambory nemačkejte. K bramborám přidejte bůček s cibulí, mouku, vejce, prolisovaný česnek, majoránku, sůl a pepř. Dobře promíchejte.
  3. Formu nebo zapékací mísu vymažte olejem a vložte těsto. Pečte 60-70 minut na 180°C.
  4. Hotovou nádivku posypte lístky majoránky. Podávejte teplou i studenou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    84,00g
  • Sacharidy:

    319,96g
    • Cukry:

      19,93g
  • Tuky:

    150,79g
  • Vláknina:

    113,00g

Aktivita pro spálení: 120 kcal

15

minut jízdy na kole

11

minut běhu

35

minut uklízení



Podobné recepty

Bramborový salát s olivami

(13 hlasů)
50min
402 kJ

Bramborový salát s hruškou

(13 hlasů)
55min
762 kJ

Brambory pečené v pánvi

(21 hlasů)
60min
555 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Bramborová nádivka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat