Prostreno.cz

Pečená vepřová žebírka

Snadný recept na pečená žebírka, kde jednu z hlavních rolí hraje rajčatové pyré.

Ohodnotit
(8 hlasů)
sun
  • 1h a 15min

    15min příprava

    60min vaření

  • 795 kJ / 190 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny17g
sacharidy5g
tuky13g

Ingredience na

  • 1 kg krátkých vepřových žeber z pečeně
  • 500 g rajčatového pyré
  • 3 stroužky česneku - prolisovaného
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 3 lžíce worcestrové omáčky
  • 3 lžíce medu

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. Ve velké míse smíchejte rajčatové pyré, česnek, sójovou omáčku, med a worcetrovou omáčku.
  3. Přidejte vepřová žebírka rozkrájená na díly a dobře promíchejte.
  4. Vše přendejte do pekáčku tak, aby byla žebírka v jedné vrstvě.
  5. Zakryjte alobalem a nechte hodinu v chladu.
  6. Pečte zhruba 45 – 60 minut, občas obraťte, až budou žebírka lepkavá a omáčka se téměř vypeče.
  7. Na posledních 10 minut sejměte alobal a dopečte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    45,20g
  • Sacharidy:

    146,00g
    • Cukry:

      87,60g
  • Tuky:

    22,23g
  • Vláknina:

    2,00g

Aktivita pro spálení: 190 kcal

23

minut jízdy na kole

18

minut běhu

56

minut uklízení



Podobné recepty

Česnekové čevapčiči

(15 hlasů)
55min
1099 kJ

Vepřová panenka s fenyklem

(10 hlasů)
1h a 5min
599 kJ

Vepřové plátky s růžičkovou kapustou

(9 hlasů)
50min
518 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pečená vepřová žebírka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat