Prostreno.cz

Když dojde podmáslí, zkuste tenhle trik, který ho nahradí

Podmáslí je věc, na kterou snadno zapomenete, když si připravujete nákupní seznam potravin. Naštěstí je neuvěřitelně snadné vyrobit si ho doma, potřebné ingredience jistě najdete!

Podmáslí je mléčný výrobek, který vzniká jako druhotný produkt při stloukání másla. Alternativně se vyrábí také kysáním mléka, případně mléka smíchaného s pravým podmáslím. Má mírně nakyslou chuť, obsahuje 0,5 % tuku a používá se do krémů, pudinků, lívanců, sladkých těst, obalovacích směsí, pomazánek, salátů, sladkých omáček i dresinků. Co dělat, když vám dojde? Pokud nechcete jít do obchodu, vystačíte si s málem!

Do 12 až 13 minut je hotovo

Nalijte 1 šálek mléka do odměrky. (Nepoužívejte odstředěné mléko, ale to plnotučné.) Přidejte 1 polévkovou lžíci citronové šťávy nebo octa. Míchejte, dokud se ingredience nespojí, pak domácí podmáslí nechte 10 minut pracovat. Mléko se mírně srazí a zhoustne, což signalizuje, že se jeho struktura změnila. Podmáslí následně použijte úplně stejně jako to z obchodu. Mimochodem, jakékoli zbytky lze skladovat v lednici až 3 dny.

Pokud to do té doby nezvládnete, podmáslí zamrazte v kostkách na led nebo sáčcích. Jedna zamražená kostka standardní velikosti představuje zhruba 2 polévkové lžíce tekutiny. Chcete-li podmáslí před použitím rozmrazit, umístěte jej do misky a nechte stát při pokojové teplotě, tedy do té doby, dokud nezíská požadovanou konzistenci.

Alternativy k podmáslí

V případě, že si nechcete vyrábět vlastní podmáslí nebo nemáte po ruce žádné plnotučné mléko či citronovou šťávu, zde je několik dalších způsobů, jak tento mléčný výrobek nahradit. Použijte stejné množství zakysané smetany, bílého jogurtu nebo kefíru, rozdíl v receptu nepoznáte. Dobrý tipem je 1 šálek mléka smíchaný se 2 lžičkami smetany. A co když máte podmáslí velký nadbytek? Vyšperkujte svoji vanu!

Podmáslí jako přítel každé koupelny

Postupem času povrch vany zežloutne a zmatní, případně se na jejím dně objeví skvrny od esenciálních olej. Zabijte dvě mouchy jednou ranou, zbavte se tmavších míst a vaně dodejte nový lesk. Plochy potřete podmáslím, nechte 30 minut působit a následně smyjte vlažnou vodou.

Zdroje: www.addapinch.com/homemade-buttermilk-substitute-recipe/





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat