Prostreno.cz

Společné pojídání čokolády prospěje vašemu vztahu

Pár, který se nehádá, srší optimismem i dobrou náladu, má pestrý milostný život a navíc i mladistvou pleť? Ten jede na čokoládové vlně. Naskočte si na ni také!

Dopřát si větší či menší kousek kvalitní tmavé čokolády, to není žádný trestuhodný hřích. Je to spíše nutnost! Vždyť hořká čokoláda obsahuje tolik nutričně přínosných látek, že ji nejeden odborník považuje za superpotravinu. Vylepšit však dokáže i partnerské vztahy. Nevěříte?

Více smíchu, méně hádek

Když ve svazku vládne harmonie a ustavičně dobrá nálada, je to samozřejmě vždycky lepší. A právě s tím může pomoci i čokoláda. Poohlédněte se po té, která má co nejvyšší možný obsah kakaa. Tahle kouzelná primární složka s psychikou dokáže hotové divy. Má to jasné vysvětlení – konzumace kakaa nakopne produkci endorfinů, tedy hormonů štěstí a dobré nálady (1). A vysmátá dvojice se přece nehádá! Endorfiny mají v popisu práce i útlum bolestí, což také není na škodu.

Sladké afrodiziakum večer přijde vhod

Zmíněná potravina je nejen antidepresivem, ale také afrodiziakem. Nechcete si svůj milostný život trochu osladit? Nebudete litovat. Vysoký podíl antioxidantů a euforických látek v přátelské kombinaci s kofeinem zvýší průtok krve do celého těla, a to včetně intimních zákoutí, přičemž vybičuje sexuální touhu (2).

Paměť, která už nic neztratí

Dobré zprávy ještě nekončí. Hořká čokoláda má totiž blahodárný vliv i na mozek a paměť. Výročí první schůzky, prvního polibku, sexu i samotného vztahu – tohle už si váš partner bude navždy pamatovat. A co víc – tahle sladkost zlepšuje i pozornost a schopnost učení (3), proto svého drahého po letech marného vysvětlování konečně naučíte zacházet s pračkou i sušičkou. Vaše výukové školení padne na úrodnou půdu! Vy zase oceníte, že složení tmavé čokolády neutralizuje volné radikály, prokazatelně omlazuje pleť a zpomaluje tvorbu vrásek (4).

Zdroje: (1) www.acadofchoc.com/why-endorphins-is-linked-to-chocolates/, (2) www.vinmec.com/en/news/health-news/nutrition/should-you-eat-dark-chocolate-before-sex/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7760676/, (4) www.bebeautiful.in/all-things-skin/everyday/dark-chocolate-benefits-for-skin-and-hair





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat