Prostreno.cz

Potraviny proti stárnutí. Co vám pomůže být mladší?

Obavy ze stárnutí má snad každý, ale vrásky nejsou důvodem ke stresu. Jezte těchto pět potravin a nikdo nepozná, kolik vám vlastně je!

I když to může znít jako něco ze sci-fi filmu, vědci si stojí za svým. Stárnutí se dá zastavit. Momentálně je to tak, že studie Washingtonské univerzity se zaměřila na pozitivní a anti-aging efekty u zvířat, a protože testy na zvířatech byly úspěšné, výzkumníci plánují i pokusy na lidech. Takže už se ví, co vás udělá mladší a krásnější?

To, co běžně koupíte

Avokádo, rajčata, brokolice, zelí, okurky i houby. Držte se denního příjmu ovoce a zeleniny, což je až polovina porce na vašem talíři, a vraťte se v čase pomocí zdravého životního stylu a vyváženého jídelníčku. Méně tučného a smaženého, více zdravého a svěžího. Plus dostatek tekutin, samozřejmě. Tuto obecně platnou poučku asi znáte. Ale co dál?

Potraviny obsahující vitamin B

Všechny vitaminy skupiny B jsou důležité pro dodání energie, stejně jako zvýšení buněčného metabolismu. Je nutné konzumovat arašídy a pít čerstvý zelený čaj. Každý den!

Potraviny obsahují karotenoid

Oranžové, žluté, červené až fialové ovoce a zelenina (pomeranče, mrkev, dýně, kaki kurkuma, lilek a podobně) mohou přispět ke zlepšení vaší pleti a zastavit odbourávání kolagenu. Antioxidanty obsažené v ovoci udržují pleť mladistvou.

Potraviny s omega-3

Dobré tuky v mandlích, semenech, mastných rybách či olivovém oleji bojují proti stárnutí. Jste překvapeni?

Středomořská strava

Ořechy, fazole, malé množství vína, ovoce, zelenina, olivový olej, ořechy. Přesedlejte na středomořskou stravu a zastavte stárnutí třeba jako dvaapadesátiletá italská herečka Monica Bellucci, která je typickým příkladem krásné femme fatale, u níž je ročník jednou velkou záhadou.

Tip: Nechcete nic ponechat náhodě? Používejte sérum z kyseliny hyaluronové. Vrásky sice nezastaví, ale voda, kterou na sebe naváže, se vstřebává do pokožky, čím se pleť opticky vyplní. Svěží a mladistvější vzhled zaručen!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat