Prostreno.cz

Hýčkejte své tělo kokosový olejem

Máte koupelnu plnou různých zkrášlujících prostředků a už to nemáte ani kam dávat? Zkuste změnu, vyzkoušejte kokosový olej, je vhodný pro péči o vlasy, pokožku i nehty a hlavně zabere pořád jen jedno místo.

Kokosový olej obsahuje mnoho vlastností, které podporují zdraví vlasů, kůže i nehtů. Výhodou je, že vám opravdu postačí jen jedna sklenice, která je ve skutečnosti téměř na všechno, a pokud vám zrovna dojde doma olej, můžete ho použít i při vaření. Kokosový olej by vám doma rozhodně neměl chybět, a pokud ho ještě neznáte, tak nebuďte zklamaní, že nevoní po kokosu. Kvalitní lisovaný kokosový olej je bez pachu a bez chuti.

Pro krásné vlasy

Kokosový olej je bohatý na triglyceridy středního řetězce, snadno proniká hluboko do vlasových folikul a podporuje růst vlasů.

Než půjdete do postele, rozehřejte si lžíci kokosového oleje. Teplým olej vmasírujte do pokožky hlavy a nechte působit přes noc. Druhý den si vlasy normálně umyjte. Nejlepších výsledků dosáhnete, když budete kúru opakovat 2 až 3krát týdně. Kokosový olej můžete používat i jako kondicionér.

Pro krásnou pokožku

Vlastnosti kokosového oleje pomáhají udržovat vaši pokožku déle hydratovanou, jemnou a pružnou. Je dokonce účinný při ochraně pokožky před slunečním zářením. Obsažené mastné kyseliny pomáhá léčit záněty a revitalizovat pokožku.

Pokud toužíte po dokonalé pokožce, aplikujte vlažný kokosový olej na celé tělo. Nechte působit přibližně 30 minut a poté se osprchujte vlažnou vodou. Pokud vás trápí extrémně suchá kůže, namažte tělo olejem po koupeli a poté už neoplachujte.

Pro krásné nehty

Kokosový olej vyživuje nehtové lůžko, což je důležité pro růst nehtů. Pomáhá udržovat vaše nehty, hydratované a silné.

Před spaním naneste na ruce a hlavně na nehty vlažný kokosový olej, nechte působit 10 minut a poté opláchněte. Kokosový olej můžete nechat působit i přes noc, pokud si nechcete umastit celou postel, nasaďte si na ruce kosmetické rukavice. Ráno budou vaše ruce, jako znovuzrozené.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat