Prostreno.cz

Fyzické příznaky stresu, které byste neměli podceňovat

V noci nemůžete zabrat, jste často nachlazení, ničí vás migréna a postrádáte energii? Váš systém je pravděpodobně přetížen nadmírou stresu, a těmito signály vám naznačuje, že už to dlouho nevydrží…

Přísné požadavky dnešní doby nás nutí k tomu, abychom excelovali v zaměstnání, vedli aktivní společenský život, pěstovali si partnerské vztahy a neustále rozvíjeli své schopnosti. Jenže dá se tohle všechno stíhat? Samozřejmě, že ne. Protože den má jen 24 hodin a oblek Supermana je stále nedostupným zbožím, kde kdo se z nedostatku času stává obětí všudypřítomného stresu. Je to přesně váš případ?

Jestli se poznáte v těchto bodech, pohybujete se na tenkém ledě a měli byste zvolnit. Jak se projevuje nadmíra stresu, který tělo už nezvládá?

Trpíte nespavostí a noční pták je proti vám břídil

Do pozdních ranních hodin počítáte ovečky a mnohdy byste na jejich sčítání potřebovali kalkulačku? Pokud tuto nepříznivou situaci registrujete z čista jasna a nikdy dřív jste potíže se spánkem neměli, máte co dočinění se situační nespavostí. Ta vzniká vlivem dočasných vnějších okolností – ve vašem případě pocuchanými nervy.

Často vás skolí nemoc a u doktora jste jako doma

Stres nesmírně oslabuje imunitní systém, což znamená, že jste mnohem zranitelnější a „otevřenější“ všem bacilům, virům a infekcím. Aby toho nebylo málo, když už máte nějakou tu virózu na krku, stres také výrazně komplikuje její léčbu. Tudíž jestli máte kašel a rýmu několik týdnů, je vám asi jasné, odkud vítr vane…

Jste pořád unavení a zoufale vám schází energie

Ani doping v podobě kávy si s pocitem vyčerpanosti a letargií neporadí? Tak to už jde vážně do tuhého. Zatímco zdravá úroveň stresu motivuje k lepším výkonům, jeho nadmíra má zcela opačný účinek. Takový je názor odborníků, kteří radí častěji relaxovat a provádět dechová cvičení.

Bolest hlavy je na denním pořádku

Jako by všech nežádoucích účinků už nebylo dost, stres bývá také spouštěčem bolestí hlavy. Mohou trvat 30 minut, ale dokonce i několik dní. I když se s nepříjemným tlakem v oblasti čela obvykle dá fungovat, rozhodně ho nenechávejte bez povšimnutí. Tím budete stres v sobě ještě více hromadit, což způsobuje chronické bolestivé potíže.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat