Prostreno.cz

Pádné důvody, proč dnes skočit na pivo

Povídá se, že pivo je zdravé, což zvedá ze židle všechny jeho odpůrce. Nic proti ničemu, ale ono na tom vážně něco je! Věděli jste, že díky němu zkrásníte, porazíte stres, cholesterol i nespavost? To ale pořád není všechno…

Venku je krásně, slunce svítí o sto šest a zahrádky v restauracích lákají k posezení. Co osvěžujícího si u číšníka objednat? Na to existuje jediná odpověď – pokud chcete něco udělat pro své zdraví, požádejte o půllitr točeného! Plynou z toho nemalé výhody… Tyhle znáte?

Pivo předchází osteoporóze

„Tekutý chléb“ si budou nesmírně pochvalovat vaše kosti, jelikož obsahuje optimální dávku křemíku, který zvyšuje jejich hustotu, a podílí se na výstavbě pojivové tkáně, což ocení zejména ženy po přechodu. Ze statistik vyplývá, že právě tuto kategorii osteoporóza postihuje nejčastěji!

Pivo snižuje cholesterol

Celosvětově oblíbený chmelový mok je chutnou léčbou proti škodlivému LDL cholesterolu. Jak přesně s ním bojuje? Jelikož je výborným zdrojem rozpustné vlákniny, podporuje správné fungování trávicího systému a pročišťuje cévy.

Pivo bojuje proti ledvinovým kamenům

Díky vysokému podílu vody hořký alkoholický nápoj skvěle hydratuje organismus a navíc působí jako diuretikum. Závěry jisté americké studie naznačují, že vyznavači chmele mají o celých 40 procent nižší riziko výskytu ledvinových kamenů.

Pivo brání rozvoji demence

Je pro vás Alzheimerova choroba strašákem, kterého se ze všech budoucích scénářů obáváte nejvíce? O důvod víc, proč zabořit rty do bílé pěny! Britští lékaři potvrzují, že konzumenti piva mají výrazně nižší riziko, že je toto onemocnění zasáhne. Samozřejmě na rozdíl od těch, co raději popíjejí limonádu.

Pivo zpomaluje stárnutí

Ano, čtete správně. V jednom půllitru naleznete spoustu vitaminů, které regenerují pokožku a pozitivně ovlivňují pigmentaci. Výsledek? Hladká a pružná kůže, o dobrém pocitu z odrazu v zrcadle nemluvě… Že by náhražka kosmetického arzenálu, který vás stál majlant, ale efekt nikde?

Pivo zatočí s nespavostí

Dobrá zpráva pro všechny noční sovy, které unavuje nekonečně počítání oveček. Patříte mezi ně? Vsaďte na tekuté zlato. Poskytne vám dávku kyseliny nikotinové (vitamín B3) a laktoflavinu (vitamin B2), tudíž se o stimulaci spánku nemusíte obávat. Sladké sny zaručeny!

Pivo zatočí se stresem

Nejste na dechové cvičení, které je podle vědců zaručený lék na zmírnění stresu? Žádný problém, i tak můžete s úsměvem na rtech zvládat krizové situace. Vědci na univerzitě v Montrealu v rámci své studie zjistili, že dvě skleničky piva denně významně snižují pracovní stres a úzkost. Takže na zdraví i úspěchy v zaměstnání?






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat