Prostreno.cz

Kosmetické návyky lidí, kteří nikdy nemají akné. Inspirujete se

Chcete mít od pupínků definitivně pokoj? V tom případě byste měli pravidelně čistit svůj mobilní telefon, pěstovat fyzickou aktivitu a nedotýkat se obličeje. A jak s tím vším souvisí konzumace mléka? Budete se divit!

Akné v celosvětovém měřítku zasahuje miliony a miliony lidí ročně. Jenže co zbytek populace, který si udržuje bezchybnou tvář? Možná ví něco, co pacientům s náchylností k pupínkům bylo zatajeno. Dermatologové odhalují, jaké jsou běžné denní zvyklosti těch, kteří se nejrozšířenějšímu chronickému onemocnění kůže úspěšně vyhýbají. Poučíte se?

Mobilní čistota, půl zdraví

„Displeje telefonů nejsou tak čisté, jak se jejich uživatelé domnívají. Závěry mnoha studií potvrzují, že vaše obrazovka mobilního telefonu je špinavější než veřejné toalety. Pokud ji pravidelně nečistíte antibakteriálními přípravky, můžete si všechny nečistoty přenášet na obličej, což v kombinaci s třením podporuje infekce a vznik akné,“ vysvětluje texaský dermatolog Ted Lain. Takže kdo čistí, nemá uhříky? Tak nějak to prý funguje!

Obličej jako bezdotyková zóna

„Vaše tvář je jednou z osmi částí těla, na kterou byste neměli zbytečně sahat. Časté dotýkání se během dne a tření o pokožku podporuje přenos nečistot a olejů, které uvíznou v pórech, čímž se vytvářejí záněty,“ varuje Joshua Zeichner, newyorský dermatolog, který se specializuje na kosmetický a klinický výzkum,

Pohyb a strava. To je základ

„Nadváha nebo obezita jsou rizikovým faktorem mnoha chorob, včetně srdečních onemocnění a některých forem rakoviny. Existuje však vazba i mezi nadváhou a akné. Abyste minimalizovali riziko kožních problémů, udržujte index tělesné hmotnosti v ideálním rozmezí tím, že cvičíte. Také se soustřeďte na zdravý jídelníček a omezte spotřebu cukru,“ doporučuje další specialistka na krásu, tentokrát Betty Rajan, jež působí na dermatologické klinice v texaském městě Fort Worth.

Dejte si pozor na mléko

„Lidé, kteří nepijí kravské mléko, mají výrazně menší pravděpodobnost výskytu akné. Mléko obsahuje hormony, které se kravám přidávají za účelem větší produkce mléka. Má v sobě ale i přirozené hormony těchto zvířat, kvůli kterým může být vaše akné mimo kontrolu,“ netají se svým názorem „kožař“ z americké Nebrasky Joel Schlessinger. Takže od zítra už káva jenom černá?!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat