Prostreno.cz

Příčiny padání vlasů

Zase vás pohled na hřeben nemálo vyděsil? Možná si za ztrátu vlasů můžete nevědomky sami. Tím, že užíváte antikoncepční pilulky a často používáte suchý šampon. Svou roli zde hraje také výživa nebo stres!

Kolik vlasů denně by vlastně mělo vypadnout, aby to bylo ještě „v normě“? Tak to se vlastně dodnes neví, neboť údaje se stále různí. Některé zdroje uvádějí, že rozloučení se s 80 až 90 „kusy“ je ještě v pořádku, jiné zase tvrdí, že tenhle počet už je na hraně. Nicméně jedno je jisté – když vlasy padají až moc, každý člověk to bezpečně pozná. Je to přesně váš případ? Dejte si pozor na faktory, které vlasovému úbytku nahrávají!

Antikoncepce. Jako vážně?!

Žijeme v době, kdy je zcela běžné, že nám určité léky pomohou od jednoho problému, zatímco nám vesele „zadělají“ na další. A týká se to také pilulek proti nechtěnému otěhotnění. Co mají společného s hřívou? Jejich užívání mění hladiny hormonů v těle, což je častý strůjce vypadávání. Jakmile malé tabletky „polykat“ začnete, přejdete na jinou značku nebo je z nějakého důvodu úplně vysadíte, vaše tělo na „hormonální zmatek“ může reagovat ztrátou vlasů.

Dieta. Pochopitelně ta úplně špatná

Na přímou souvislost mezi adekvátní výživou a kondicí koruny krásy odborníci v rámci svých studií upozornili již nesčetněkrát. Pokud držíte drastickou dietu a váš organismus má nouzi o vápník, železo, bílkoviny, vitaminy A, B a B7, pak je viník toho, že denně vyčešete pořádný chomáč, zřejmě jasný. Hubnout ano, ale nezapomínejte na to jít zdravě! Příjem důležitých živin se nevyplácí podceňovat.

Suchý šampon. Nehřejete si hada na prsou?

Suché šampony se stávají stále populárnější, hlavně proto, že dokážou ušetřit čas – na to spousta uživatelů „slyší“. Tak jasně, místo běžného mytí hlavy stačí postříkat kořínky, lehce je promasírovat, učesat se a hurá do ulic. Používáte tento zlepšovák často? Buďte s ním obezřetní. Tento výrobek může zapříčinit ucpávání pórů, čímž dráždí pokožku hlavy. Dochází pak k oslabení vlasových folikul a narušení růstového procesu. Holt všeho moc škodí…

Stres. Tak ten může za všechno

Nerozčilujete se poslední dobou nějak moc? Nedá se vyloučit, že právě tohle vás připravuje o vlasy. Stres produkuje nejen stresové hormony, ale vyvolává i problémy s pokožkou hlavy – třeba svědění či tvorbu lupů. To má pochopitelně na vaši hřívu hodně negativní dopad. A jak se to projevuje, to jste při pohledu na hřeben už asi zjistili…





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat