Prostreno.cz

Zdravá svačinka do kabelky: Vyzkoušejte sušené mango

Všeobecně je sušené ovoce skvělou a zdravou svačinkou mezi hlavními jídly. Hlavní výhodou sušeného ovoce je skladnost a navíc nemusíte mít obavy, že ovoce například v kabelce pomačkáte a udělá vám více starostí než radosti. Sáček se sušeným ovocem se zkrátka vejde všude, a když vás přepadne hlad, jako když ho najdete. Jestli už vás omrzely běžné druhy, co takhle vyzkoušet sušené mango, znáte ho?

Mango jistě znáte, ale popravdě nosit ho v kabelce není zrovna praktická záležitost, a navíc, nepatří zrovna mezi ty druhy ovoce, které se snadno konzumují za pochodu. A právě pro nás vytížené je tu sušená varianta, kterou můžeme mít po ruce neustále.

A co obsahuje?

Při šetrném sušení si mango v sobě udrží spoustu cenných živin, obsahuje například vitamin A a C, vápník, hořčík a je bohaté na vlákninu. Pozor si jen dávejte na množství, mango samo o sobě je velice sladké, a to stejné platí i o jeho sušené verzi, takže pozor na cukry. Pro představu jedna porce 50 g obsahuje přibližně 167 kalorií. A jaké jsou přínosy sušeného manga?

Napomáhá trávení

Přítomná vláknina v těchto sušených plodech může pomoci stimulovat peristaltický pohyb a zmírnit příznaky zácpy a průjmu, a zároveň vyvažovat hladiny správných bakterií ve střevě.

Redukce hmotnosti

Pokud mango budete konzumovat v rozumné míře, může vám pomoci i s redukcí hmotnosti. Ačkoli ztratí při sušení veškeré tekutiny, přesto je stále bohatým zdrojem vlákniny a koncentrovaným zdrojem sacharidů. To vám pomůže rychle zahnat chuť k jídlu, což vám pomůže vyhnout se nezdravým svačinkám mezi jídly a přejídání.

Zvyšuje hustotu minerálů v kostech

Rozmanité minerály a vitaminy obsažené v sušeném mangu mohou přispět také ke zvýšení hustoty minerálů v kostech, a tak snížit riziko vzniku osteoporózy.

Pro zdraví srdce

Vitamin C hraje důležitou roli v ochraně krevních cév a tepen v organismu. Posílení a zajištění integrity těchto buněčných stěn je posíleno množstvím vitaminu C ve vaší stravě, a právě mango ho i ve vysušené formě obsahuje ve velkém množství.

Pro zdravý zrak

V těchto plodech se nachází slušné množství beta-karotenu, což je známý antioxidant, který přispívá k ostřejšímu zraku a snižuje riziko vzniku makulární degenerace.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat