Prostreno.cz

Citronelový olej skrývá v každé kapce zdravotní bonus

Co kapka tohoto oleje, to nějaký bonus. No skutečně, vždyť citronelový poklad snižuje horečku, přispívá k odplavení škodlivých látek z organismu a tlumí bolesti kloubů. Hravě si ale poradí i se špatnou náladou!

Citronella. Nevíte, co si pod tímto pojmem představit? Jedná se o trávu pěstovanou v asijských zemích, z níž se parní destilací získává citronelový esenciální olej. Jak již název napovídá, vůně se podobá citronu, jen je oproti němu lehce nasládlejší. Že jste tento olej na vlastní aromalampu ještě nezkusili? Je nejvyšší čas to napravit. Nabízí totiž spoustu zajímavých přínosů, o jejichž užitečnosti nemůže být sebemenších pohyb.

Účinně snižuje horečku. Každým vdechnutím!

Mezi vzácné schopnosti citronelového pokladu patří snižování horečky. Mnoho lidových léčitelů je na základě své praxe přesvědčeno, že inhalace tekutého léku v malé lahvičce podporuje pokles tělesné teploty, protože značně přispívá k produkci potu. Že by to šlo i bez léků? Už to tak vypadá!

Voňavé diuretikum proti infekci močových cest

Olej z trávy je také přírodní diuretikum, což znamená, že je schopen povzbudit ledviny k ještě větší tvorbě moči. Tato vlastnost může být velmi užitečná při normalizaci krevního tlaku, stejně jako při odstraňování nečistot a toxinů z těla přirozenou cestou. Ovšem i v případě infekcí močového měchýře má tato aromatická léčba dobré výsledky.

Stopka bolestem kloubů. Rychlá a rázná

Zředíte-li tento olej s jakýmkoli nosným olejem, třeba olivovým, kokosovým či jojobovým, získáte ulevující „mastičku“ na bolavé klouby. Zlepšovák „vlastní výroby“ působí protizánětlivě, antisepticky a antivirálně, což z něj dělá efektivní prostředek proti zánětům, otokům a dalším nepříjemnostem.

Špatné nálady? Tak těm už odzvonilo

Často vás přepadají splíny a máte náladu „pod psa“? V tom případě je pro vás citronelový olej výbornou volbou. Jeho aroma harmonizuje mysl, přičemž přináší úlevu celé nervové soustavě. Tenhle psychický doping prokazatelně zlepšuje náladu, uklidňuje a odplavuje chmury. Už zapalujete aromalampu? Na závěr je nutno dodat, že v případě těhotenství se citronela nedoporučuje. Pokud ale nejste v radostném očekávání, můžete se z „travnaté“ aromaterapie radovat neomezeně.





Celkem 0 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat