Prostreno.cz

Bylinná pedikúra pro krásné nehty a měkké nohy

Jsou vaše chodidla zanedbaná? Na hrubou kůži se už nemůžete ani podívat? Použijte vhodné esenciální oleje a bylinky a připravte si koupel pro nohy, která usnadňuje úpravu ztvrdlé pokožky.

Způsob, jak své nehty a chodidla dostat zpátky pod kontrolu, přece jen existuje. Základem je přitom použití esenciálních olejů, které se dají kombinovat s čerstvými nebo sušenými bylinami. Které olejíčky jsou ty nejvhodnější?

Eukalyptus

Poté, co jsou listy eukalyptu destilovány, vzniká zemitý olej, který je oblíbený v produktech osobní péče a lázeňských procedurách. Čistá vůně eukalyptu přináší svěžest a může být také účinná proti pachu. Na nohy ideální!

Levandule

Levandule je velmi univerzální. Má antiseptické a antibakteriální vlastnosti, jež jsou pro kůži a nehty velmi prospěšné. Navíc je pověstná opojnou květinovou vůni, která podporuje uvolnění. Proto nikdy nic nepokazíte, pokud čerstvou nebo sušenou levanduli spojíte s běžnou pedikúrou!

Rozmarýn

Rozmarýn je poměrně dobře vyvážená bylina podobná keři. Přirozené antibakteriální a antiseptické vlastnosti rozmarýnu z něj dělají skvělý doplněk k domácím receptům v péči o pleť. Dá se kombinovat s citronem, mátou peprnou nebo levandulí. Stimuluje průtok krve v kůži, což je skvělé zvlášť pro unavené nohy. Tak který olej si vyberete? Ať dáte přednost čemukoli, chybu rozhodně neuděláte!

Na jeden lavor horké vody přijdou 4 lžíce čerstvé si sušené bylinky (levandule, rozmarýn či eukalyptus) 1 lžíce čerstvé citronové kůry, 4 kapky esenciálního oleje (taktéž levandule, rozmarýn či eukalyptus), 1 lžíce sladkého mandlového oleje a 1/4 šálků epsomské soli.

Do lázně namočte nohy na 10 až 15 minut. Teplá voda změkčí pokožku a nehty, což usnadňuje následnou úpravu. Po osušení nohou použijte pemzu a zbavte se ztvrdlé kůže. Pilníkem upravte a zarovnejte nehty. V případě potřeby zatlačte kůžičku a následně použijte hydratační krém na nohy. Čím častěji budete tuto wellness proceduru opakovat, tím pochopitelně lépe. Nohy budou jako v bavlnce! Ošetřené, vyživené a v neposlední řadě i hladké.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat