Prostreno.cz

7 šťastných tipů, jak si letošní Vánoce udělat ještě o něco hezčí

18.12.2019 | Zdraví a diety

Nejkrásnější svátky v roce opět klepou na dveře a doufáme, že je prožijeme v klidu a míru. Ale co když ve vás již dávno nevyvolávají stejné pocity jako před lety? Pokud jste Vánoce zařadili na seznam událostí, které vás spíše stresují, než aby vám vykouzlily sváteční náladu, pak je něco v nepořádku. A je na čase udělat změnu, začít si je opět užívat a nekazit sobě ani ostatním pohádkovou atmosféru, pro kterou jste svého času Boží hod vánoční tak milovali. Máme pro vás šest zaručených tipů, jak se do nich opět vžít a vychutnat si je plnými doušky.

Dárky protentokrát řešte v předstihu

Do 24. prosince příliš času nezbývá. Těch pár dní sletí jako voda! Přesto ještě můžete předvánoční nákupy stihnout tak, abyste období bezprostředně před svátky mohli prožít bez zbytečného stresu. Což o to, dárky seženete i v předvečer, ale to budete na práci mít úplně jiné věci.

Nakupujte chytře, v rytmu vánočních slev

Většinu zboží se navíc vyplácí objednat online – e-shopy mají ve virtuálních regálech více položek, neztratíte v nich tolik času jako v nákupních centrech, a když použijete slevový kupon, ušetříte spoustu peněz. Aktuální seznam slev pro letošní Vánoce najdete www.buykers.com/cz/slevynavanoce.

Rozešlete letos „staromódní“ vánoční přání

Kde jsou ty doby, kdy vám poštovní schránka přetékala pohlednicemi a přáními s vánočními motivy? Většina lidí je dnes posílá elektronicky anebo vůbec. Udělejte krok zpátky a připomeňte ostatním kouzlo osobního sdělení. Do každé obálky vložte kousek jedinečného textu „na míru“ adresáta. Dotyčného mile překvapíte a možná vám příští rok také přání pošle.

Pojměte Vánoce ekologičtěji

Nemá smysl si nalhávat, že současné konzumní pojetí vánočních svátků nahrává ekologickému smyšlení. Odborníci naopak varují, že průměrný jedinec vyprodukuje během tří dnů  cca 650 kilogramů emisí oxidu uhličitého. Přitom stačí dodržet několik základních opatření a Vánoce u vás doma budou rázem šetrnější k životnímu prostředí: pořiďte si živý stromeček z české školky (po svátcích jej nezapomeňte zrecyklovat), omezte konzumaci masa, nekupujte zbytečnosti a dárky balte do rycyklovaného papíru, používejte úsporné LED osvětlení a preferujte bio ozdoby – například dřevěné či slaměné, které vám nyní sleva ve 4home umožní zakoupit ještě o něco levněji. Všechny slevové kódy získáte na www.buykers.com/cz/slevove-kody/4home.

Nasajte atmosféru vánočních trhů

Pravidelně se kocháte fotografiemi proslulých vánočních trhů v nejkrásnějších adventních městech evropy, ale nikdy jste si jejich jedinečné genium loci nevychutnali na vlastní kůži. Přitom není nic jednoduššího, než si udělat výlet a společně se svými nejbližšími navštívit Prahu, Krakov, Salzburg, Norimberk, Drážďany či jiné rozzářené evropské město, jež o Vánocích vypadá pohádkově. Dáte si lahotný punč, přijdete na jiné myšlenky a určitě seženete i těch pár chybějících dárků, které jste nesehnali na internetu.

Upečte pár nevšedních druhů cukroví

Cukroví k Vánocům patří, ale pokud se na klasické druhy nemůžete ani podívat, ozvláštněte si letošní svátky několika zbrusu novými recepty. Na webu jich najdete víc než dost a mnohé vás příjemně překvapí nenáročnou přípravou. A nezapomeňte do pečení zapojit celou rodinu, užijete si při tom spoustu legrace.

Pozvěte Ježíška ihned po setmění

Děti se nemohou příchodu Ježíška dočkat. Celý den netrpělivě pozorují hodiny, abyste je pak chvíli po rozbalení dárků poslali do postele s tím, že "zítra je přece taky den". Jejich radost je přitom základní esencí Vánoc, tak proč jim Štědrý den neprodloužit? Zorganizujte vše tak, aby slyšely cinkání zvonečku chvíli poté, co se venku setmí a ne až mezi osmnáctou až devatenáctou hodinou, jak je v mnoha českých domácnostech nepsaným pravidlem. Garantujeme vám, že budou mít ohromnou radost – a vy samozřejmě taky.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat