Prostreno.cz

Imunitu oslabují staré známé zlozvyky

Pijete jen tehdy, když máte žízeň? To není nejlepší zpráva. Tedy hlavně pro váš imunitní systém, který se na příjem vody skutečně spoléhá. A jak moc vám může ublížit náklonnost ke sladkostem s vysokým obsahem rafinovaného cukru?

Asi o ničem jiném se teď nemluví tolik jako o imunitě, na které stojí a padá naše zdraví i samotná existence. A to bez sebemenší nadsázky! Nechcete tu svoji nijak ohrožovat? Dejte si pozor na škodlivé návyky, jež mají na obranyschopnost takřka likvidační vliv. Do těchto byste to možná neřekli. Nebo ano?

Žízeň jako velký hazard

Přijde vám, že se kvůli optimálnímu příjmu tekutin dělá zbytečný humbuk? Pletete se. Rady, jež nabádají k vypití alespoň dvou litrů vody denně, mají své opodstatnění. Dostatečný pitný režim přispívá k vyplavování toxinů, což odolnost těla prokazatelně zvyšuje. Díky němu se také zachovává bezproblémový transport živin a kyslíku v krvi, stejně jako tok lymfy. Jen pro vysvětlenou, správně fungující lymfatická tkáň vytváří protilátky, jež hrají důležitou roli v obraně před infekcemi. Ještě pořád máte pocit, že pít tolik nepotřebujete?

Nadbytek cukru? To je zlo

Patříte k těm, co si život rádi osladí? To se vám může vymstít víc, než si dovedete představit. Už 100 gramů rafinovaného cukru, což mimochodem odpovídá například jednomu litru koly, bohatě stačí k tomu, aby se schopnost organismu bojovat s nemocemi snížili až o 40 procent. A co víc, nadměrná spotřeba „bílého zla“ způsobuje nadváhu, s čímž zase souvisejí arteriální hypertenze, zvýšený cholesterol, srdeční obtíže a další závažné komplikace.

Málo spánku, hodně ponocování

O důležitosti kvalitního odpočinku není sebemenších pochyb. Třeba američtí vědci na základě několika na sobě nezávislých studií zastávají názor, že lidé, kteří spí více jak sedm hodin denně, vykazují nižší náchylnost k nemocem. Jak je to možné? Spánková deprivace kromě jiného drasticky redukuje i počty bílých krvinek, tedy základních pilířů imunitního systému. Možná je na čase přeorganizovat harmonogram, nemyslíte?





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat