Prostreno.cz

Domácí relax v podobě zkrášlující lázně

Někomu je příjemně ve sprchovém koutě, zatímco jiný nedá dopustit na vanu. Proč si do ní nepřidat i zelený čaj, med nebo červené víno? Pokožka bude plesat blahem! A vy s ní…

Dát si horkou vanu, i když venku panují tropické teploty? Běžná praxe. Z mezinárodního průzkumu společnosti Henkel vyplývá, že bezmála polovina Čechů své hygienické návyky kvůli počasí ani ročnímu období nikterak nemění. Rovněž se zjistilo, že celá pětina zdejších upřednostňuje delší lázeň před sprchou, kterou si dopřává každý den. Spadáte do této kategorie také? A co kdybyste si do koupele přidali speciální přísady, jež ji pozvednou na relaxační, očistnou a zkrášlující záležitost? Nemusíte pro ně chodit daleko, máte je totiž v kuchyni! Z čeho vybírat?

Zelený čaj není jenom k pití

Nikdo asi nepochybuje o tom, že konzumace zeleného čaje přináší spoustu zdravotních výhod. Co kdybyste si ale pár jeho sáčků přidali do vany? To je kosmetický krok správným směrem. Jeho antioxidanty, aminokyseliny, vitaminy i minerály přispějí k detoxikaci pokožky, přičemž podpoří její vlhkost, kvalitu a pružnost. Zelený čaj také zabraňuje vypadávání vlasů, stimuluje růst a dodává lesk, takže si klidně smočte i vlasy.

Nezapomeňte na červené víno

Lít červené víno do koupele? Věřte, že to rozhodně není plýtvání. Tento nápoj se jako běžná součást lázeňských procedur využívá po celém světě zcela běžně, protože zjemňuje pleť, posiluje krevní cirkulaci, zpomaluje stárnutí a mírní celulitidu. Jaké množství je tak akorát? Bohatě postačí půl litru.

I med má skvělé účinky

S medem se pravidelně koupala i egyptská královna Kleopatra. A protože byla jednou z nejkrásnějších panovnic všech dob, zřejmě není od věci se trochu inspirovat. Toto sladidlo je přirozeně antibakteriální, tudíž působí jako prevence akné. Zároveň otevírá a pročišťuje póry, hydratuje a zbavuje kůži odumřelých kožních buněk. Jak vidno, vyplatí se oželet jeden jeho šálek! Pro ještě větší relaxaci můžete přidat i několik kapek esenciálního levandulového oleje, který nejprve vmícháte do mléka či smetany.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat