Prostreno.cz

Valentýnské afrodiziakální menu probudí váš sexuální apetit

Den svatého Valentýna se nezadržitelně blíží. Plánujete afrodiziakální večeři, která vás oba dokonale připraví na pozdější milostné řádění? Do svého chlípného menu přidejte čokoládu, petržel i kozí sýr!

Láska prochází žaludkem a do jisté míry tohle rčení platí i pro sex. Chcete-li si v romantický svátek všech zamilovaných nebývale užít horkých vzdechů v polštářích, sestavte menu z hříšných surovin probouzejících nemravné myšlení. Se kterými potravinami určitě neuděláte chybu?

Smyslná čokoláda i nenápadné luštěniny

Na aminokyselinu arginin (také známou jako L-arginin) jste určitě narazili v populárních potravinách, jako je cizrna, čočka, krůta, kuře, spirulina, červené maso, vaječný bílek, hrášek, sója, oříšky či třeba čokoláda. Arginin pomáhá podporovat krevní oběh v celém těle a končetinách a dělá dobře mužům s erektilní dysfunkcí. Jelikož prokrvuje, probouzí život v pánském rozkroku.

Vyzývavé plody moře

Testosteron řídí touhu po milování u obou pohlaví. Jeho hladinu zvednete s pomocí zinku, který je k mání v tmavé čokoládě, dýňových či konopných semínkách, kešu oříšcích, vejcích, hovězím mase (takový steak partner jistě ocení), rybách, ústřicích, krevetách a pivních kvasnicích, o kterých je známo, že jsou přírodním prostředkem proti únavě a vyčerpání. Lze je přidat třeba do dýňové polévky. Mimochodem, podle vědců právě aroma dýně zvlášť na muže působí mysticky a sexy.

Zdravé tuky v ovoci i mléčných výrobcích

Dobrá zpráva pro všechny. Zdravé tuky jsou užitečné při průtoku krve tělem a regulují pohlavní hormony, konkrétně testosteron a estrogen. Bez nich libido nevzkřísíte. V rámci romantické večeře tak servírujte avokádo, cokoli pokapané olivovým či kokosovým olejem a ořechy a semena, přičemž mezi nejlepší se řadí ty vlašské, které mají 5 gramů tuku na porci.

Dále jsou pak vhodné mandle nabité vitaminem E. Ti, kdo netrpí nesnášenlivostí laktózy, jistě ocení i plnotučné mléčné výrobky, jako je třeba řecký jogurt a kozí sýr. A co k takovým dobrotám podávat za nápoj? Červené víno! Je plné antioxidantů, zejména resveratrolu, jež pozitivně působí na kardiovaskulární systém, zvyšuje chuť na sex a prohlubuje sexuální prožitek. (Sklenička stačí.)

Svůdné koření

Šafrán, hřebíček, skořice nebo vanilka se řadí mezi koření s povzbuzujícími účinky, takže ať už připravujete sladký dezert ve formě nadýchané čokoládové pěny nebo avokádového koláče, nezapomeňte to vylepšit třeba právě vanilkou. Polévku zase zasypejte šafránem, pepřem či petrželkou, která taktéž prokrvuje pohlavní orgány a tím probouzí sexuální touhu. A v rámci společné koupele do horké lázně přisypte hrst oregana, které probudí všechny vaše smysly. Lásce a sexu zdar!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat