Prostreno.cz

Arašídové máslo si můžete dát bez výčitek

Že je arašídové máslo ďábelské pokušení ve sklenici? Vůbec ne! Naštěstí. Chutná totiž báječně a můžete si ho vychutnat bez výčitek.

Taky jste doteď nerozuměli tomu, proč Američané dávají arašídové máslo všude? Možná jste si mysleli stejně jako já, že je sladké – asi jako čokoládový krém. Tak to ale není. Což trochu vysvětluje fakt, pro si Američani mažou toastový chléb arašídovým máslem a na něj dají šunku a sýr… Kdo by ale předpokládal, že našemu zdraví neškodí, nebo že je dokonce zdravé. Ale je to vážně tak! Takže zahoďte máslo a vezměte do ruky lžící.

Bílkoviny, draslík, vláknina a další

Bílkoviny, vláknina, zinek, draslík, antioxidanty, hořčík – to vše najdete v arašídovém másle. Tedy suroviny, které posilují vaše kosti, prospívají vašim svalů a podporují imunitu. Jedna porce arašídového másla vám do těla dodá nejméně 3 miligramy antioxidačního vitaminu E. Kromě toho obsahuje hořčík (asi 49 gramů), který je velmi důležitý pro stavbu našich kostí a regeneraci svalů. Když si každé ráno namažete na chleba dvě lžíce arašídového másla, dodáte tělu asi 7 gramů bílkovin. 

Z tuku neztloustnete

Arašídové máslo zní ošklivě asi jako „kočičí zlato“, ale arašídové máslo obsahuje mnoho zdravých, nenasycených mastných kyselin. Vedle olivového oleje nebo avokáda je arašídové máslo jedním z tučných jídel, které byste si rozhodně měli dopřávat. Tyhle tuky jsou totiž prospěšné pro váš mozek a budete se po něm cítit dobře!

Prospívá srdci (i tomu zlomenému)

Velké množství nenasycených mastných kyselin prospívá nejen vaší hlavě, ale i vašemu srdci. V rozumné míře posiluje jeho činnost, ale dokáže spolu se zmrzlinou nebo čokoládou vyléčit i to zlomené nešťastnou láskou…

Zdravé hubnutí

Zní to jako nejlepší dieta na světě! Arašídové máslo je nejlepší způsob, jak zhubnout, především proto, že vás zasytí opravdu na dlouhou dobu díky svému obsahu bílkovin a vlákniny.

Zdroj energie

Bílkoviny a tuk jsou nejlepší zdroje energie a pomáhají, pokud jí zrovna nemáte dostatek. Takže neuškodí mít ho vždycky někde po ruce.

Pozor při výběru

Bohužel ne všechny dostupná arašídová másla vám nabídnou všechny tyto skvělé vlastnosti. Při nákupu se proto zaměřte na to, aby bylo přírodní, v opačném případě hrozí, že bude obsahovat nezdravé tuky a další umělé přísady. Podíl arašídů by měl být nejméně 70 procent, naopak by nemělo obsahovat žádné transmastné kyseliny, konzervační látky a cukr.

A i když je arašídové máslo plné zdravých látek, zůstává bohužel v nadměrném množství pořád kalorickou bombou. Dvě až tři lžíce denně ale vašemu zdraví opravdu prospějí.

Zdroj: life line, eatthis






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat