Prostreno.cz

Komentáře k článku

Masunta nejosvícenější... 23.09.2023

Mladší lidé spalují kalorie v noci intenzivněji, proto mají ráno chuť k jídlu, na rozdíl od starších lidí. Rozhodně všichni by měli ráno nejdříve vypít 7 dcl vlažného zeleného čaje s půlkou citrónu pro to, aby se dostala tekutina fo lymfatického systému a mohl tak začít fungovat lymfatický systém. Jde o imunitu. Dopoledne se tělo čistí, proto je důležité také raní pití a raní nepřejídání se. Snídat až se dostaví pocit hladu. Obecně - vždy jíst až když tento pocit dostaví. Ráno doporučuji potravinu s proteiny a tmavý chléb. Dát si pak slabší desátou, pokud jsme snídali. Zase ne moc silnou, abychom dostali ostřejší chuť na oběd. Co se týče oběda a vlastně každého chodu, platí - nepřehánět to s přílohou jako jsou brambory, rýže, těstoviny, luštěniny, protože ty jsou stravovány jiným žaludečními látkami než maso nebo sýr, proto dochází v metabolismu k tomu, že jedna složka v podstatě shnije a tělo se k této chová jako k jedu. Jídlo má být jednoduché. Pestrost dosáhneme tím, že něco jiného snídáme, svačíme, obědváme, přesnídávkujeme, večeříme. Nemíchat ovoce se zeleninou. Ovoce dopoledne, zeleninu odpoledne a večer. Nezapomínat na listovou zeleninu - má obsah vitaminu K2. Nepít ráno na lačno černou kávu. Tu až tak v 9:30 hodin nebo v 10:00 hodin a ne úplně na lačný žaludek. I káva obsahuje kyseliny. To, že do kávy přidáme smetanu a cukr nenahradí ani snídani, ani svačinu, ale je to lepší, než si nedát svačinu vůbec. Česká kuchyně zkracuje život o 20 až 25 let. Zabíjíme se jídlem. Klasický oběd nebo večeře, tedy se silnější přílohou, je pro metabolismus velká darda. Stravování je pro metabolismus kritická záležitost. Je důležitější než to, zda máme fyzickou aktivitu. Také si tak zakládáme na diabetes a obezitu, živíme lékaře, farmaceutickou lobby, hochy v pohřebnictví. Ovšem je pravda i to, že potomci obézních jedinců dědí dříve. Vhodně zvoleným stravováním, pod dohledem odborníka, se dá dosáhnout terapie, kdy strava pomáhá, a to významně, vyřešit nějaký zdravotní problém. Léčí. Pro nás - viz výše mnou uvedené zásady, je důležitá prevence. Například jíme ne zrovna kyselá jídla tím dosahujeme prevenci před rakovinou a vznikem ledvinových kamenů. Pít se má průběžně, než až když se dostaví pocit žízně - to je případ, kdy jsme už dosáhli zpoždění a tělo je nastavováno na úsporný režim, zatěžujeme ho. Starší lidé většinou nedosahují pocitu žízně a jsou trvale dehydrováni a pod náporem nevyloučených škodlivých látek.

Václav Masunta nejosvícenější... 24.09.2023

Co to je bludy? Ráno běžím hlady do lednice. Popadnu klobásu, salám, šunku, pečeni - prostě maso. K tomu ideálně čerstvou housku - bílou. S tím se dá vydržet v klidu do oběda do 14h abych zase nemusel jíst hned jak přijdu domu a měl dost energie. Večeře je fuk - plynulé jídlo od 19 do 23 h. A zelenej čaj bych nevzal nedal ani Putinovi. Pít se má voda.

jana 23.09.2023

Nesnídám nic z toho, nic sladkého, nejradši máme rádi slané a horké snídaně.

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat