Prostreno.cz

Tekutý barevný detox chrání před vznikem rakoviny

Chcete detoxikovat svoje tělo, ale chybí vám nápady, jak na to? Co byste řekli na džus, který posiluje imunitu, chrání před rakovinou a zlepšuje náladu? Výroba není vůbec komplikovaná.

Zkombinovat pitný režim a denní příjem zdravých kalorií je někdy nadlidský výkon, ale věřte, že to jde! Pro přípravu tekutého zázraku budete potřebovat jenom tři suroviny a minimum času!

Dopřejte si řepu

Ze zeleniny rubínové barvy plynou jenom samé výhody, Řepa je bohatá na vitamíny A, C a B6, draslík, železo, fóliovou kyselinu a vlákninu. Také obsahuje antioxidanty, jako je betanin, který pomáhá eliminovat toxiny z těla. Řepa pomáhá zlepšovat trávení, snižuje krevní tlak, podporuje zdraví srdce a zlepšuje výkon při cvičení. Nachází se v ní také vysoký podíl vitaminu C, který posiluje imunitní systém (1).

Je čas na mrkev

Mrkev je bohatá na beta-karoten, sloučeninu, která se v těle přeměňuje na vitamín A. Vitamín A je důležitý pro zdraví očí a může přispět k prevenci degenerativních očních onemocnění, jako je katarakta. Také podporuje zdraví kůže a imunitního systému. Mrkev obsahuje velké množství vlákniny, vitamínu K a draslíku. Oranžovému dobrodinci rozhodně nelze odepřít ani to, že podle vědců eliminuje buňky leukemie, přičemž snižuje riziko kognitivních dysfunkcí. Jednou z nejlepších věcí na mrkvi je, že je velmi mnohostranná a lze ji přidat do mnoha různých jídel (2).

Na scénu přichází pomeranč

Třetím skvělým kámošem do party je pomeranč, který chutná nejen úžasně, ale také obsahuje hromadu vitamínu C, který je zásadní pro zdravé fungování imunitního systému. Vitamín C také podporuje zdraví pokožky tím, že pomáhá tělu vytvářet kolagen, což je protein, který pomáhá udržet pokožku pružnou. Pomeranče obsahují vlákninu, která pomáhá stabilizovat hladinu cukru v krvi a podporuje zdravé trávení. Navíc, bioflavonoidy v pomerančích mohou pomoci posílit naši obranu proti rakovině. Toto šťavnaté ovoce zabraňuje ucpávání cév, zatímco přispívá k regulaci krevního tlaku (3).

Jaký je postup přípravy? Zmíněné suroviny vložte do odšťavňovače, čímž vznikne nápoj, který vám prospěje od hlavy až k patě. Jak snadné, viďte? Na zdraví!

Zdroj: (1) www.cs.wikipedia.org/wiki/Řepa, (2) www.cs.wikipedia.org/wiki/Mrkev_obecná, (3) www.cs.wikipedia.org/wiki/Pomeranč






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat