Prostreno.cz

Jeden jogurt denně udělá s tělem zdravotní divy

Ženy, slyšte! Pravidelná konzumace bílého jogurtu se příznivě dotkne vašeho trávení, pokožky, štíhlých křivek i sexuální pohody. Máte dostatečné jogurtové zásoby?

Jogurt je svými četnými zdravotními přínosy dobře známý. Podle statistických údajů (1) ho do svého každodenního jídelníčku zahrnují spíše ženy, kterých je přibližně 68 procent. A to není náhoda. Zvláště něžnému pohlaví totiž tohle malé mléčné potěšení hodně prospívá!

Od lepšího trávení po mladistvou pokožku

Odkud se vlastně vzal a kdo přesně ho má na svědomí, to se dodnes neví. Jisté ale je, že jeho spotřeba nezůstává bez pozitivní odezvy. Obsažené aktivní probiotické kultury harmonizují rozbouřené trávení, přičemž minimalizují nežádoucí stavy, jako je plynatost a nadýmání (2). Život bez nafouklého bříška, které vizuálně přidává kila navíc? To se v ženském světě prostě počítá! Rovnováha střevního mikrobiomu má navíc příznivý vliv i na mikrobiom kožní, s čímž zase souvisí kvalita pokožky a oddálení tvorby vrásek (2). Jogurt tedy bojuje na více frontách, proto si své místo v lednici i žaludku skutečně zaslouží. Jeho famózní účinky oceníte nejen přes den, ale i v noci. Proč?

Vítana podpora sexuality

Protože zmíněná probiotika zvyšují hladinu energie i sexuální touhu, přičemž hrají roli ve vaginálním zdraví (3), není jich nikdy dost. Dámskou intimní pohodu pomáhá optimalizovat také významný podíl zinku, hořčíku a vitaminu B12 (4). S každou lžičkou tohoto mléčného výrobku jdete naproti vášnivým milostným zážitkům, které jen čekají na to, až je objevíte. Nebo vás bude motivovat spíše zeštíhlující jogurtový efekt?

Vzpruha metabolismu svede dietní divy

„Jogurt je vynikajícím zdrojem vysoce kvalitních bílkovin. Ty prokazatelně prodlužují pocity sytosti a snižují riziko pozdějšího přejídání. Proteiny jsou klíčové i pro budování svalové hmoty nezbytné pro optimálně fungující metabolismus,“ vysvětluje americká certifikovaná nutriční terapeutka Amy Goodson (5). S tímto pomocníkem jde tedy hubnutí jako po másle. Jakého přesně si vybrat? Místo toho ochuceného, který může obsahovat spoustu cukru a umělých sladidel, sáhněte po bílém – je to sázka na zdravou jistotu.

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3606818/, (2) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30452699/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9366906/ (4) www.instacare.pk/blog/benefits-of-plain-yogurt-for-females-sexually, (5) www.eatthis.com/yogurt-for-weight-loss/






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat