Prostreno.cz

11 jednoduchých tipů pro božské tělo. Stačí vám dva týdny

Většina z nás se snaží zhubnout především v době, kdy nám hrozí, že budeme muset ze skříně vytáhnout plavky. Ale to neznamená, že ani jiná roční období nejsou formování postavy nakloněna! Co ale dělat, když potřebujeme zhubnout opravdu rychle?

Na první pohled neřešitelný problém není vlastně až tak složitý. Abyste svou postavu stihla zformovat, stačí do svého denního režimu začlenit následujících 11 drobných změn, které vaše tělo už během dvou týdnů hezky zeštíhlí.

1. Začněte hned zítra

Je pravda, že dva týdny avizované v úvodu dokážou navodit změnu, po které toužíte, ale máte-li času o něco více, proč toho nevyužít? Takže začněte s novým hubnoucím a formujícím plánem hned zítra! Ostatně ruku na srdce - jak dlouho už své snahy o hubnutí odkládáte?

2. Hydratace je základ

Pijte dostatek vody. Kromě toho, že nebudete mít takový hlad, bude vaše hydratovaná pokožka působit vypnutějším, zpevněnějším a hladším dojmem.

3. Dopřejte si vlákninu

Potraviny obsahující vlákninu jsou základ – udrží vás dlouho zasycenou, a navíc podporují zdravé zažívání (takže už žádné věčně nafouklé břicho).

4. Pozor na saláty

Tedy nechápejte to špatně – salátů zařaďte na svůj jídelníček co nejvíce, jen si dávejte pozor, co všechno kromě zeleniny do něj dáváte! Většina dresinků (především těch kupovaných) totiž představuje kalorickou bombu, takže se může stát, že navzdory všem zdravým salátovým večeřím vůbec nezhubnete, naopak…

5. Pusťte na talíř ryby

Pokud hledáte lehké a především opravdu zdravé maso, vrhněte se na ryby.

6. Nakupte jogurty

Skvělou potravinou jsou pro vás při snaze dosáhnout vysněné postavy jogurty. Pokud do nich přidáte trochu čerstvého ovoce, získáte osvěžující dezert. Rovněž svému zažívání dodáte potřebné živé kultury „hodných“ bakterií, a tak bude fungovat tak, jak má. Jen buďte při výběru jogurtu v obchodě opatrní – nekupujte si jogurty ochucené a vždy se podívejte na jejich složení. V případě odtučněných jogurtů si pak dejte pozor, zda nejsou uměle zahušťovány látkami, jež jsou ve výsledku stejně kalorické jako přirozený tuk v klasických jogurtech…

7. Krmte se jablky

Pokud hledáte univerzální potravinu, která nasytí, dodá tělu potřebné vitaminy a hlavně vlákninu – a to za cenu minimálního množství kalorií – pak je to jablko. Sáhněte po něm, kdykoli máte hlad (ale nenahrazujte jím hlavní jídlo).

8. Zařaďte na jídelníček zeleninu

Mějte po ruce vždy něco na chroupání, respektive nějakou zeleninu. Obsahuje naprosté minimum kalorií, zato spoustu důležité vlákniny, vitaminů a minerálů. A dokáže zasytit na poměrně dlouhou dobu. Mimochodem, dejte si pozor na kukuřici – kvůli spoustě škrobů je i hodně kalorická!

9. Neignorujte bílkoviny

Kvalitní bílkoviny naše tělo nutně potřebuje, zvláště když se věnujete aktivnímu pohybu, takže ne abyste se vzdali libového masa nebo vajec!

10. Dopřejte si malý dezert

Jak po jídle utišit chuť na sladké? Jednoduše – vyměňte klasický dezert za hrst ovoce. Ale zase to s ním nepřehánějte, obsahuje přirozený cukr a může být hodně kalorické.

11. Nekupujte sladkosti ani „slanosti“

Co však ze svého jídelníčku vylučte úplně, jsou nejrůznější sušenky, bonbony, dortíky, ale také chipsy, pražené buráky apod. Ty všechny jsou jedno velké NE. Jak nejlépe odolat pokušení? Při nakupování vůbec nezajíždějte v supermarketu do uliček, kde se tahle lákadla nabízejí.
 






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat