Rodiče se pořádně nevyspí zhruba do pěti let dítěte

Zná dítě dobře abecedu? A nemluví na svůj věk nějak málo? To jsou myšlenky, které rodiče malých dětí okrádají o klidný spánek!

Rodičovská dovolená je pořádná jízda. Kdo se při ní dobře vyspal? Nehlaste se všichni. Ono se to noční kojení, přebalování, houpání a čekání na odříhnutí s odpočinkem tak docela neslučuje. Řadě rodičů se ale kvalitní spánek vyhýbá i dávno po „plenkovém období“. Důvodem jsou obavy o správný vývoj potomka.

Je pozadu, nebo naopak napřed?

Jistě se shodneme na tom, že každá maminka i tatínek chce pro své malé zlatíčko jen to nejlepší. A ideálně přesně podle „tabulek“. Jistý průzkum, do něhož bylo zahrnuto 2000 respondentů s dítětem do pěti let, prokázal, že se celých 59 procent strachuje o jeho správný akademický i charakterový rozvoj. Dokonce natolik, že to brání bezproblémovému usínání. Zatímco někteří v peřinách do rána přemýšlejí nad tím, zda se jejich poklad opravdu naučí hezky komunikovat a vyjadřovat, jiné připravuje o klid ranné budování gramotnosti a zajištění konzistentního prostředí, v němž půjde učení jako po másle. Z průzkumu taktéž vyplynulo, že 98 procent rodičů vnímá právě prvních pět let života jako základ pro budoucí úspěchy, ať už jsou jakékoli.

Pomoc! Já na to asi nestačím!

„V tomto období mají rodiče skvělou příležitost maximalizovat jeho veškerou sílu a potenciál. Je jasné, že chtějí, aby se jejich děti naučily všechny důležité věci pro rozvoj svého charakteru a dovedností. I když jsou jejich mozky k učení velmi vnímavé, mnozí se obávají o nalezení toho nejlepšího přístupu,“ potvrzuje americká psycholožka Amy Jackson, která se na výše zmíněném výzkumu podílela. Podle této expertky si drtivá většina rodičů přeje, aby ratolest ještě před nástupem do školky znala barvy, tvary a kousek abecedy, uměla se podělit o své hračky, měla adekvátní sebevědomí, neskrývala svou soucitnou stránku a byla dostatečně kreativní. Máte to stejně?

Zdroj: www.nypost.com/2024/04/02/lifestyle/half-of-parents-lose-sleep-over-their-childs-development/, názor autora






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

90 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
142 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat