Jasná znamení, že chatujete s podvodníkem

„Potkat“ někoho na síti, zamilovat se a za pár měsíců uspořádat svatbu? Stát se to samozřejmě může. Ale jestli váš on-line nápadník dělá tyhle věci, se šťastnou budoucností raději nepočítejte.

Už dávno nemusíme spoléhat jen na osud a to, že do muže svých snů v obchodě omylem vrazíme nákupním košíkem, což vyvolá konverzaci a nakonec i pozvání na rande. Existují přece internetové seznamovací platformy, flirtovací aplikace a sociální sítě, které navazování vztahů hodně usnadňují.

Pomocná ruka moderního světa

Uvádí se, že právě ony „mohou“ za každé třetí manželství a lidé, kteří jejich prostřednictvím lásku našli, jsou ve svém svazku mnohem spokojenější než ti, co se seznámili tradičním způsobem (1). Než ale seberete odvahu a pod rouškou virtuální anonymity takto někoho oslovíte, pojďme si čistě pro jistotu alespoň v kostce shrnout, jak se chová ukázkový lhář, který se vás bude snažit utáhnout na vařené nudli. Čeho si nelze nepovšimnout?

Život tak krásný, že to snad ani není možné

Romantičtí podvodníci klasicky předstírají, že vedou okázalý a záviděníhodný život. Zmiňují se o pracovní nutnosti cestování do atraktivních zemí i luxusních dovolených (2). Právě častou nepřítomnost obviňují z toho, že ještě nestihli a nemohli potkat tu pravou, přičemž se vám snaží namluvit, že teď byste to mohla být vy.

Umím všechno a všude jsem byl

Dalším varovným signálem je velmi široký záběr koníčků a volnočasových aktivit. Falešní sukničkáři se tváří, že se rádi věnují všemu od skoků padákem až po jízdu na koni a stavění modelů lodí. Dělají to proto, aby zaujmuli co největší okruh potenciálních obětí. Běžně také souhlasí se vším, co říkáte, respektive píšete. Absence jakýchkoli rozdílných názorů je obrovská červená vlajka, tak ji nepřehlédněte.

Jdou na to moc zhurta

Poznávání člověka vyžaduje čas. Jste v kontaktu sotva pár dní a už vás nazývá láskou svého života a spřízněnou duší? Zbystřete. Poslouchá se to sice hezky, ale o ryzí city tu s největší pravděpodobností nejde. Chce vás vlákat do svých sítí a urychlit tak váš „zamilovací proces“. Své obranné štíty vytaste i tehdy, když ctitel na druhé straně obrazovky jakoukoli nabídku na osobní setkání smete ze stolu a pokaždé se vymluví. Třeba na rozbité auto, rodinné důvody, nemocného psa či nachlazení. To už výstražné světlo bliká doslova na poplach!

Zdroje: (1) www.news.asu.edu/20230119-university-news-more-internet-matches-are-leading-happy-marriages, (2) www.whatismyipaddress.com/signs-talking-to-a-romance-scammer






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Brokolicové placičky

(1 hlasů)

Čočková polévka

(1 hlasů)

Pizza se smetanovým základem

(1 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

90 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:15
142 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:14

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat