Prostreno.cz

Hitem karantény jsou domácí těstoviny

I letošní jaro trávíme doma více než kdy jindy. A zatímco loni se pekl chléb jako život, letos jsou hitem karantény těstoviny – tedy domácí těstoviny samozřejmě!

Pokud jste také patřili k těm, kdo loňské jaro zoufale sháněli kvasnice, aby mohli doma upéct chléb a rohlíky, jistě jste po roce pečení už mistrem! A letos je tu nová karanténní výzva – čerstvé, doma dělané, těstoviny. To krásné na domácím tvoření v kuchyni je to, že můžete popustit uzdu své kreativitě. A u těstovin to platí dvojnásob – nejen v rozličných tvarech, ale i v omáčkách k nim. Ale není to jen o zábavě. Domácí výrobou těstovin ušetříte i docela velké množství plastových obalů, použijete regionální přísady a zároveň přesně víte, co jíte.

Domácí těstoviny – takhle jednoduché to je

Ingredience

200 g hladké mouky

2 vejce

1 lžíce olivového oleje

Postup

1 Mouku nasypejte do mísy, vejce a olej přidejte do důlku uprostřed. Všechno spolu promíchávejte pomocí vidličky, až vznikne drobivé těsto.

2 Těsto potom asi 10 minut hněťte rukama až se spojí a jde z něj vytvarovat koule. Těsto se bude lehce lesknout a nebude se vám lepit na ruce. Pokud je stále příliš suché a nesoudržné, přidejte trošku vlažné vody. Pokud naopak příliš vlhké, potřebuje více mouky.

3 Jak už bylo zmíněno – z těsta vytvarujte kouli a přikrytou ji nechte 30 minut odpočívat. Potom můžete těsto dále zpracovat.

4 Těsto vyválejte válečkem na tloušťku asi dvou až tří milimetrů a podle toho, jaké chcete tvarovat těstoviny, nakrájejte. Na ravioli se hodí například malé skleničky na vykrajování koleček z těsta. Na širší nudle je před krájením potřeba těsto trochu poprášit moukou. Pokud jsou nudle příliš dlouhé, můžete je jednoduše stočit do hnízda a vložit do vody tak.

5 Těstoviny pak hned vaříme. Přiveďte vodu k varu a přidejte dostatečné množství soli. Čerstvé těstoviny potřebují asi minutu nebo dvě a máte hotovo!

Dobrou chuť!





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Palačinky

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat