Prostreno.cz

Vejce benedikt

Vejce benedikt je klasický americký snídaňový pokrm, který se skládá z anglického muffinu (nebo housky), šunky, pošírovaného vejce a holandské omáčky. Tento recept je ideální pro nedělní brunch nebo pro speciální příležitosti.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 35min

    15min příprava

    20min vaření

  • 924 kJ / 221 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny13g
sacharidy9g
tuky13g

Ingredience na

  • 4 ks anglické muffiny
  • 8 plátků šunky
  • 8 ks vajec
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • Sůl a pepř
  • 200 g másla
  • 4 ks žloutky
  • 1 lžička citronové šťávy

Postup přípravy

  1. Rozpůlíme anglické muffiny a opečeme je na toustovači
  2. Na pánvi opečeme šunku
  3. Ve větším hrnci přivedeme vodu k varu, přidáme ocet, snížíme teplotu a pošírujeme v ní vejce
  4. Mezitím připravíme holandskou omáčku. Rozpustíme máslo, oddělíme žloutky a smícháme je s citronovou šťávou. Přidáme rozpuštěné máslo a mícháme, dokud omáčka nezhoustne
  5. Na opečené muffiny položíme šunku, pošírované vejce a zalijeme holandskou omáčkou. Dochutíme solí a pepřem

TIP:

Pošírování vajec může být trochu náročné, ale s trochou praxe to zvládnete. Voda by měla být jen mírně vroucí, nikoli v plném varu.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    56,40g
  • Sacharidy:

    63,85g
    • Cukry:

      6,00g
  • Tuky:

    120,10g
  • Vláknina:

    4,00g

Aktivita pro spálení: 221 kcal

27

minut jízdy na kole

21

minut běhu

65

minut uklízení



Podobné recepty

Řecká míchaná vejce

(14 hlasů)
35min

Plněná vejce

(4 hlasů)
40min
612 kJ

Chřest s míchanými vejci

(2 hlasů)
40min
776 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Boloňská omáčka

(2 hlasů)

Bramboráky

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Vejce benedikt

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat