Prostreno.cz

Nejlepší chutné koláče bez otravného pečení

Jaký je nejrychlejší koláč? No přece ten bez pečení! Nepotřebujete na ně troubu a jsou hotové za chviličku.

Konečně nastává čas, kdy je dlouhé pečení passé. A když je dezert potřeba nabídnout rychle, jsou takzvané nepečené koláče ideální alternativa. A chuťově se všem těm krémovým dortům a pečeným koláčům rozhodně vyrovnají. Rychlý a osvěžující požitek přímo z ledničky!

Čokoládový cheesecake

Kombinace mascarpone, hořké čokolády a tvarohu zajistí krémovou chuť, která není příliš sladká.

Ingredience

320 g čokoládových sušenek

2 lžíce moučkového cukru

320 g rozpuštěného másla

130 g hořké čokolády

225 g tvarohu

450 g mascarpone

90 g moučkového cukru

2 lžíce smetany ke šlehání

1 lžička vanilkového extraktu

1 lžíce kakaového prášku na ozdobení

Postup

1 Na dno formy rozdrobte sušenky, smíchejte s 2 lžícemi cukru a vmíchejte máslo. Směs rozprostřete na celé dno formy a prsty lehce přitlačte.

2 Čokoládu nasekejte a rozpusťte. Smíchejte mascarpone a tvaroh. Přidejte moučkový cukr, smetanu a vanilkový extrakt a zpracujte do hladkého krému. Krémem rovnoměrně pomažte sušenkovou hmotu a uhlaďte.

3 Dejte na alespoň 5 hodin do lednice, nejlépe přes noc, vychladit. Před podáváním posypejte kakaovým práškem.

Dort Philadelphia

Ingredience

dlouhé cukrářské piškoty

rozpuštěné máslo

čerstvý sýr Philadelphia bez příchuti (eventuálně Lučina)

bílý jogurt

citron

moučkový cukr

Postup

1 Cukrářské piškoty rozmixujte nebo rozbijte válečkem na těsto a smíchejte s rozpuštěným máslem.

2 Hmotu vmáčkněte na celou plochu na dně formy. Sýr smíchejte s jogurtem a citronem do pěny.

3 Potom lehce vmíchejte moučkový cukr. Krém dejte na piškotovou hmotu a podle libosti ozdobte jahodami, malinami, mandarinkami nebo třešněmi.

Letní jahodový koláč

Ingredience

balíček cukrářských piškotů

sáček vanilkového pudinku

sáček jahodového pudinku

900 ml mléka

500 g jahod

smetana ke šlehaní nebo zakysaná smetana

Postup

1 Zapékací formu vyložte potravinovou fólií. Jahody umyjte a nakrájejte na tenké plátky. 400 ml mléka přiveďte k varu, rozmíchejte vanilkový pudink s 50 ml mléka a 3 lžícemi cukru, smíchejte se zahřátým mlékem a uvařte pudink. Stejně postupujte i s jahodovým pudinkem.

2 Dno mísy vyložte cukrářskými piškoty. Na to dejte polovinu vanilkového pudinku (ještě teplého), potom rozprostřete jahody a na ně nalijte jahodový pudink. Všechny vrstvy znovu opakujte.

3 Nakonec dejte vrstvu piškotů. Přikryjte potravinářskou fólií a postavte do lednice.

4 Po 3 hodinách nebo další den vyndejte z lednice a vyklopte na mělký podnos nebo talíř.

5 Potom sejměte fólii a ozdobte ušlehanou nebo zakysanou smetanou.

A máte hotovo.

Dobrou chuť!

Zdroj: názor autora





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba