Jaký je nejrychlejší koláč? No přece ten bez pečení! Nepotřebujete na ně troubu a jsou hotové za chviličku.
Konečně nastává čas, kdy je dlouhé pečení passé. A když je dezert potřeba nabídnout rychle, jsou takzvané nepečené koláče ideální alternativa. A chuťově se všem těm krémovým dortům a pečeným koláčům rozhodně vyrovnají. Rychlý a osvěžující požitek přímo z ledničky!
Čokoládový cheesecake
Kombinace mascarpone, hořké čokolády a tvarohu zajistí krémovou chuť, která není příliš sladká.
Ingredience
320 g čokoládových sušenek
2 lžíce moučkového cukru
320 g rozpuštěného másla
130 g hořké čokolády
225 g tvarohu
450 g mascarpone
90 g moučkového cukru
2 lžíce smetany ke šlehání
1 lžička vanilkového extraktu
1 lžíce kakaového prášku na ozdobení
Postup
1 Na dno formy rozdrobte sušenky, smíchejte s 2 lžícemi cukru a vmíchejte máslo. Směs rozprostřete na celé dno formy a prsty lehce přitlačte.
2 Čokoládu nasekejte a rozpusťte. Smíchejte mascarpone a tvaroh. Přidejte moučkový cukr, smetanu a vanilkový extrakt a zpracujte do hladkého krému. Krémem rovnoměrně pomažte sušenkovou hmotu a uhlaďte.
3 Dejte na alespoň 5 hodin do lednice, nejlépe přes noc, vychladit. Před podáváním posypejte kakaovým práškem.
Dort Philadelphia
Ingredience
dlouhé cukrářské piškoty
rozpuštěné máslo
čerstvý sýr Philadelphia bez příchuti (eventuálně Lučina)
bílý jogurt
citron
moučkový cukr
Postup
1 Cukrářské piškoty rozmixujte nebo rozbijte válečkem na těsto a smíchejte s rozpuštěným máslem.
2 Hmotu vmáčkněte na celou plochu na dně formy. Sýr smíchejte s jogurtem a citronem do pěny.
3 Potom lehce vmíchejte moučkový cukr. Krém dejte na piškotovou hmotu a podle libosti ozdobte jahodami, malinami, mandarinkami nebo třešněmi.
Letní jahodový koláč
Ingredience
balíček cukrářských piškotů
sáček vanilkového pudinku
sáček jahodového pudinku
900 ml mléka
500 g jahod
smetana ke šlehaní nebo zakysaná smetana
Postup
1 Zapékací formu vyložte potravinovou fólií. Jahody umyjte a nakrájejte na tenké plátky. 400 ml mléka přiveďte k varu, rozmíchejte vanilkový pudink s 50 ml mléka a 3 lžícemi cukru, smíchejte se zahřátým mlékem a uvařte pudink. Stejně postupujte i s jahodovým pudinkem.
2 Dno mísy vyložte cukrářskými piškoty. Na to dejte polovinu vanilkového pudinku (ještě teplého), potom rozprostřete jahody a na ně nalijte jahodový pudink. Všechny vrstvy znovu opakujte.
3 Nakonec dejte vrstvu piškotů. Přikryjte potravinářskou fólií a postavte do lednice.
4 Po 3 hodinách nebo další den vyndejte z lednice a vyklopte na mělký podnos nebo talíř.
5 Potom sejměte fólii a ozdobte ušlehanou nebo zakysanou smetanou.
A máte hotovo.
Dobrou chuť!
Zdroj: názor autora
Sledujte nás na sociálních sítích: