Prostreno.cz

Chutná vláčná tvarohová bábovka

Kdo by neměl rád klasickou bábovku, zvláště když je doplněná o tvaroh, který ji krásně zvláční. Nemusíte se jí bát dokonce ani v dietě, pokud ji upečete správně. Určitě si na ní pochutnáte. Jak správně na to?

Tvarohová bábovka

Ingredience na 8 porcí

250 g jemného tvarohu – ve vaničce

250 ml mléka

200 g špaldové mouky

150 g xylitolu nebo jiného sladidla

80 g rozpuštěného kokosového oleje

3 vejce

1 odměrka vanilkového proteinu

1 balíček kypřicího prášku

trošku soli

Olej ve spreji

Postup

1 Do větší mísy dáme suché ingredience. Konkrétně mouku, protein, xylitol, kypřicí prášek a pečlivě promícháme. Následně přidáme rozpuštěný kokosový olej, tvaroh, mléko a žloutky, které jsme si oddělili od bílků a všechno spolu mícháme, dokud nám nevznikne jednotné hladké těsto.

2 Poté si z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh, který stěrkou jemně vmícháme do těsta. Nachystáme si formu na bábovku. Formu na bábovku si vymažeme olejem, vysypeme moukou a vylejeme do ní těsto.

3 Troubu si předehřejeme na 180 °C a bábovku dáme péct na asi 45 minut. Poté zkusíme špejlí, jestli je bábovka hotová. Když máme bábovku hotovou, necháme ji vychladnout ve formě a vyklopíme.

4 Podle chuti ji ozdobíme arašídovým máslem, čokoládovou polevou nebo nakrájenými oříšky. Vychutnat si ji můžete s celou rodinou.

Zdroj: www.gymbeam.cz/blog/fitness-recept-vlacna-tvarohova-babovka-s-poctivou-davkou-bilkovin/





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat