Prostreno.cz

Italské rizoto

Voňavé italské rizoto s bílým vínem.

  • 35min

    10min příprava

    25min vaření

  • 913 kJ / 218 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy24g
tuky11g

Ingredience na

  • 1 ks cibule
  • 0.5 l vývaru
  • 100 ml bílého vína
  • 4 lžíce parmezánu
  • 150 g másla
  • Na přílohu
  • 300 g ryže

Postup přípravy

  1. V hrnci rozpusťte máslo, přidejte nakrájenou cibuli a na mírném ohni ji zpěňte. Přisypte rýži a míchejte, dokud se nespojí s máslem a cibulkou.
  2. Zalijte vínem, chvíli povařte, aby vyprchal alkohol a přidejte vývar podle potřeby.
  3. Duste na mírném ohni přibližně 20 minut. Pravidelně rýži kontrolujte a podlévejte vývarem dle potřeby.
  4. Nakonec přidejte kousek másla, parmezan, osolte podle chuti a dobře promíchejte. Rizoto bude díky sýru krémovité.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    45,10g
  • Sacharidy:

    102,70g
    • Cukry:

      5,44g
  • Tuky:

    110,75g
  • Vláknina:

    1,00g

Aktivita pro spálení: 218 kcal

27

minut jízdy na kole

20

minut běhu

65

minut uklízení



Podobné recepty

Rizoto s chřestem

(14 hlasů)
50min
478 kJ

Rizoto s plátky hrušek

(18 hlasů)
50min
510 kJ

Rizoto s houbami

(11 hlasů)
50min
479 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Ohodnoťte recept:
Italské rizoto

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat