Prostreno.cz

Bublanina s rebarborou

Koláč, který nikdy nezklame.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 1h a 15min

    30min příprava

    45min vaření

  • 1011 kJ / 241 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy34g
tuky8g

Ingredience na

  • 300 g pískového cukru - podle chuti méně
  • 6 ks vajec
  • 150 g oleje
  • 150 ml mléka
  • 430 g polohrubé mouky
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 lžíce citronové kůry - nastrouhané
  • 1 sáček kypřícího prášku do pečiva
  • 600 g očištěné, nakrájené rebarbory
  • 4 lžíce pískového cukru - na posypání rebarbory
  • 2 lžíce hrubé mouky - na vysypání formy
  • Na vymazání
  • 1 lžíce tuku

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Vyšší plech vymažte tukem a vysypte hrubou moukou.
  3. Očištěnou rebarboru nakrájejte na kostičky.
  4. Vejce s cukrem a vanilkovým cukrem vyšlehejte do světlého krému.
  5. Za stálého šlehání postupně přidejte citronovou kůru, olej, mléko a nakonec prosetou mouku s kypřícím práškem.
  6. Těsto vlijte na vymazaný plech, rovnoměrně posypte nakrájenou rebarborou a rebarboru posypte pískovým cukrem.
  7. Pečte 35-45 minut. Podle výkonu trouby.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    35,23g
  • Sacharidy:

    517,56g
    • Cukry:

      305,00g
  • Tuky:

    215,06g
  • Vláknina:

    9,00g

Aktivita pro spálení: 241 kcal

30

minut jízdy na kole

22

minut běhu

71

minut uklízení



Podobné recepty

Koláč s rebarborou

(5 hlasů)
1h a 45min
1089 kJ

Rebarborový koláč

(6 hlasů)
60min
1429 kJ

Jahodový dezert s mascarpone

(5 hlasů)
30min
1727 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Bublanina s rebarborou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat