Prostreno.cz

Růžičková kapusta se šalotkou

Jednoduchá zeleninová příloha.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 352 kJ / 84 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy12g
tuky3g

Ingredience na

  • 12 ks šalotek
  • 80 ml olivového oleje
  • 1 kg růžičkové kapusty
  • 0.5 lžičky soli
  • 1 hrst oblíbených bylinek

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. Šalotky oloupejte, dávejte pozor, aby šalotky zůstaly vcelku a nerozpadly se.
  3. Šalotky položte na čtverec alobalu, pokapejte je olejem, zabalte a pečte v troubě 25 minut.
  4. Očištěnou růžičkovou kapustu nakrájejte na poloviny a nasypte ji do menší zapékací misky.
  5. Přidejte šalotku, pokapejte zbývajícím olejem, osolte, posypte nasekanými bylinkami, přikryjte alobalem a pečte v troubě 30 minut.
  6. Během pečení lehce zeleninu promíchejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    7,20g
  • Sacharidy:

    23,60g
    • Cukry:

      7,00g
  • Tuky:

    100,70g
  • Vláknina:

    3,00g

Aktivita pro spálení: 84 kcal

10

minut jízdy na kole

8

minut běhu

25

minut uklízení



Podobné recepty

Brambory pečené s cibulí

(1 hlasů)
1h a 5min
507 kJ

Červená řepa s rozmarýnem

(3 hlasů)
45min
432 kJ

Brokolice s ořechy

(3 hlasů)
20min
1870 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Boloňská omáčka

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Růžičková kapusta se šalotkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat