Prostreno.cz

Telecí guláš

Na každý guláš je potřeba vybrat kvalitní maso, protože podle toho si pak výsledný pokrm vychutnáte.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 2h a 30min

    30min příprava

    2h a 0min vaření

  • 691 kJ / 165 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy7g
tuky13g

Ingredience na

  • 800 g telecího ramínka (plece)
  • 400 g cibule
  • 100 ml oleje
  • 250 ml červeného vína
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 0.5 lžíce sladké mleté papriky
  • 2 krajíce suchého chleba - nastrouhaný
  • 2 lžičky nastrouhané citronové kůry
  • 2 špetky nastrouhaného muškátového oříšku
  • 1 lžička soli
  • 3 špetky mletého černého pepře

Postup přípravy

  1. Očištěné,odblaněné maso nakrájejte na kostky a osolte ho.
  2. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
  3. Ve středně velkém kastrolu rozehřejte část oleje a maso na něm postupně ve dvou nebo třech dávkách zprudka opečte ze všech stran.
  4. Opečené maso vyndejte děrovanou lžící do misky.
  5. Do výpeku přidejte 2 lžíce oleje(podle potřeby více) ,přisypte cibuli a nechte ji zesklovatět.
  6. K cibuli přidejte protlak a ještě minutu nebo dvě míchejte .
  7. Cibuli s protlakem posypte paprikou a krátce promíchejte.
  8. Podlijte vínem a vařte, až se víno odpaří na polovinu.
  9. Maso vraťte do kastrolu ,maso opepřete , dochuťte muškátovým oříškem ,citronovou kůrou,podlijte vodou tak, aby bylo maso ponořené, přikryjte poklicí a pomalu duste doměkka .
  10. Přibližně v polovině vaření přidejte k masu nastrouhaný chleba.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    44,50g
  • Sacharidy:

    124,30g
    • Cukry:

      20,00g
  • Tuky:

    149,05g
  • Vláknina:

    57,00g

Aktivita pro spálení: 165 kcal

20

minut jízdy na kole

15

minut běhu

49

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Telecí guláš

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat