Prostreno.cz

Kachní čtvrtky na žampionech

Vyzkoušejte místo klasického kachna – knedlík – zelí trochu jinou verzi.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 35min

    20min příprava

    1h a 15min vaření

  • 526 kJ / 125 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy5g
tuky11g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 ks kachní čtvrtky
  • 0.5 ks malého pórku - bílá a kousek zelené části
  • 1 stroužek česneku - nakrájený na plátky
  • 250 g žampionů
  • 250 ml kuřecího vývaru
  • 150 ml brandy nebo bílého vína
  • 150 ml smetany na vaření
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžička soli
  • 0.5 lžičky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Kachní čtvrtky osolte a opepřete.
  2. Žampiony nakrájejte na silnější plátky.
  3. Očištěný pórek nakrájejte na plátky.
  4. V pekáčku na oleji opečte kachní čtvrtky, přidejte nakrájený pórek a česnek.
  5. Přidejte brandy,nebo víno a duste na mírném ohni ,až se alkohol odpaří.
  6. Přidejte vývar ,přikryjte a dejte do trouby předehřáté na 190°C , pečte 45 minut.
  7. Maso odkryjte,přisypte žampiony ,přilijte smetanu a duste,až je maso měkké .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    12,39g
  • Sacharidy:

    47,58g
    • Cukry:

      5,00g
  • Tuky:

    112,55g
  • Vláknina:

    3,72g

Aktivita pro spálení: 125 kcal

15

minut jízdy na kole

11

minut běhu

37

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kachní čtvrtky na žampionech

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat