Prostreno.cz

Esenciální oleje jsou pomocníkem při shazování kil

01.05.2024 | Tipy a triky

Vysněná velikost kalhot je stále v nedohlednu, přitom léto se neúprosně blíží? Nastal čas zprovoznit aromalampu a pořídit si esenciální šalvěj, levanduli a bergamot. Jak tyto oleje ovlivňují hubnutí?

Hubnutí je obtížný a mnohdy dlouhodobý proces, který vstupuje často i do nejrůznějších oblastí našeho života. Zahrnuje změnu stravovacích návyků, pravidelnou fyzickou aktivitu a také péči o náš psychický stav. Jak šalvěj, bergamot a levandule mohou pomoci v našem cíli zhubnout? To se dozvíte v následujícím článku.

Šalvěj hodí do pohody vás i trávení

Šalvěj je pro své účinky využívána již celá staletí. Starověcí šamani s její pomocí vyvolávali duchy svých předků, přičemž ji přidávali do svých tajemných lektvarů a vykuřovadel. I staří Římané ovšem věřili, že tato bylina má zázračné schopnosti. A měli pravdu! Pokud si ji pořídíte v esenciální podobě, její inhalace je zaručeným prostředkem proti oxidačnímu stresu – známému strůjci nadváhy a diabetu. Smícháte-li aromatickou tekutinu s dalším nosným olejem, získáte zase „pomazání“, jež usnadní i hodně komplikované trávicí procesy, urychlí metabolismus a zapůsobí proti nadýmání. Stačí si s ním namasírovat břicho!

Bergamot zlepšuje duševní rozpoložení

Aromatický profil bergamotu je originální směsí sladkých i pikantních tónů se zajímavými účinky. Vdechování této vůně okamžitě zatne tipec úzkostem a stresu, zatímco navodí relaxační pocit klidu a rovnováhy. Co si budeme povídat, právě nervozita je častým důvodem mlsání „zakázaných potravin“, které si s dietou příliš nerozumí. Již několik vědeckých studií prokázalo, že „tekutý bergamot“ snižuje hladinu stresového hormonu kortizolu a odplavuje negativní emoce. Právě proto je perfektním harmonizátorem, když člověku není do zpěvu…

Levandule pro lepší spánek

Ano, kvalitní noční odpočinek je pro fyzickou i psychickou kondici klíčový. Ovšem pozor, tento druh regenerace úzce souvisí i s redukcí váhy! Britští výzkumníci působící na Univerzitě Southampton došli na základě své studie k názoru, že ve fázi hlubokého spánku tělo aktivně produkuje růstový hormon. Právě on se prý značně podílí na spalování kalorií! Pokud máte trable s usínáním, nebo se v průběhu noci často budíte, nasávejte vůni levandule. Ta vás do říše snů moc ráda doprovodí.

Zdroj: www.miraclebotanicals.com/a/blog/essential-oils-for-weight-loss, www.prevention.com/weight-loss/a20516579/essential-oils-for-weight-loss/





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Smažená vepřová játra

(2 hlasů)

Cibulačka

(1 hlasů)

Bramboráky

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat