Prostreno.cz

Grilované kuřecí kostky s paprikou

Kuřecí maso má tendence k vysychání a je poněkud mdlé chuti. Naložte kuřecí maso do fantastických marinád, které mu dodají chuť a zároveň ho změkčí. Nebojte se experimentovat a marinády vylaďte dle vlastní chuti .

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 50min

    30min příprava

    20min vaření

  • 744 kJ / 177 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny16g
sacharidy8g
tuky8g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g kuřecích prsou
  • 2 ks zelené papriky
  • 4 špetky soli
  • Na marinádu
  • 100 ml oleje
  • 0.5 lžíce jablečného octa
  • 2 lžičky směsi koření na grilování - argentinská , nebo středozemní
  • 0.5 lžíce medu
  • 1 lžička tabaska
  • 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
  • 2 ks prolisované stroužky česneku

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa nakrájejte na kostky.
  2. Z paprik odstraňte stopku a semínka a papriky nakrájejte na stejnou velikost jako maso.
  3. Všechny ingredience na marinádu smíchejte v misce.
  4. Přidejte kuřecí maso ,promíchejte a nechte hodinu v chladničce.
  5. Maso vyndejte z marinády a navlečte ho střídavě s paprikou na špízy.
  6. Špízy grilujte za občasného otáčení přibližně 15 – 20 minut .
  7. Měkké maso osolte .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    41,80g
  • Sacharidy:

    130,60g
    • Cukry:

      85,00g
  • Tuky:

    103,78g
  • Vláknina:

    3,00g

Aktivita pro spálení: 177 kcal

22

minut jízdy na kole

16

minut běhu

52

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Grilované kuřecí kostky s paprikou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat