Prostreno.cz

Jáhly s mrkví a čerstvým fenyklem

Jáhly nachází v kuchyni široké využití a jsou složkou různých tradičních pokrmů, například jahelníku. Výborné jsou rovněž sladké či slané jahelné kaše, jahelné nákypy a dezerty. Jáhly jsou přirozeně bezlepkovou potravinou a jsou tedy vhodné pro osoby trpící celiakii.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 152 kJ / 36 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy1g
tuky4g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 lžíce ghí - přepuštěného másla - nebo klasické máslo
  • 180 g loupaných jáhel - krátce propláchnutých v cedníku pod studenou tekoucí vodou
  • 3 špetky soli
  • 700 ml horké vody
  • 4 ks středně velké ,oloupané mrkve - nakrájené diagonálně na tenké plátky
  • 1 ks očištěný středně velký fenykl - rozpůlený a nakrájený na tenké plátky
  • 1 ks středně velká cibule - oloupaná , nakrájená na tenké plátky
  • 2 špetky mletého černého pepře
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 špetka soli
  • 2 lžíce oleje - nejlépe ořechový
  • Na ozdobu
  • 3 snítky natě fenyklu

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 ° C .
  2. Plech vyložte pečicím papírem nebo pečící folií .
  3. Nakrájenou zeleninu nasypte do misky.
  4. Ve středně velkém hrnci nechte rozpustit ghí , dvě lžíce ghí přidejte k nakrájené zelenině ,zeleninu promíchejte a nasypte ji na připravený plech.
  5. Plech se zeleninou vložte do předehřáté trouby a pečte 20-25 minut, občas promíchejte.
  6. Do hrnce s rozpuštěným ghí přisypte jáhly a restujte je za stálého míchání přibližně 3 minuty .
  7. Přidejte 3 špetky soli a horkou vodu , přiveďte k varu, poté snižte teplotu na minimum, přikryjte a za občasného míchání vařte jáhly do měkka .
  8. Jakmile jáhly změknou, přeceďte je a nechte je na sítku okapat.
  9. Okapané jáhly nasypte do velké misky , přidejte pečenou zeleninu , dochuťte solí , pepřem , citronovou šťávou ,přidejte olej a promíchejte .
  10. Ozdobte natí fenyklu. Podávejte teplé, pokojové teploty nebo vychlazené .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    12,00g
  • Sacharidy:

    79,00g
    • Cukry:

      11,20g
  • Tuky:

    102,80g
  • Vláknina:

    30,00g

Aktivita pro spálení: 36 kcal

4

minut jízdy na kole

3

minut běhu

10

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jáhly s mrkví a čerstvým fenyklem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat