Prostreno.cz

Polévka ze zeleného chřestu

Polévka ze zeleného chřestu s lahůdkovou cibulkou a vařenými vejci.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 367 kJ / 87 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy7g
tuky6g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 6 ks výhonků zeleného chřestu
  • 1 ks lahůdková cibulka s natí - nakrájená na plátky
  • 1 ks šalotka - oloupaná , nakrájená nadrobno
  • 1 stroužek česneku - oloupaný , nasekaný nadrobno
  • 2 ks vejce - vařená natvrdo
  • 1.5 l zeleninového vývaru
  • 200 ml smetany na vaření
  • 1 lžíce másla
  • 3 snítky zelené petrželky
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Uvařená vejce oloupejte a nasekejte nadrobno.
  2. Zelený chřest loupat nemusíte, pouze odlomte dřevnatou část .
  3. Chřest nakrájejte na kousky dlouhé přibližně 2-3 cm.
  4. Na másle nechte zesklovatět nakrájenou šalotku a česnek.
  5. Přidejte bílou část nakrájené lahůdkové cibulky , vývar , petrželku a přiveďte k varu. Na mírném ohni vařte 15 minut .
  6. Petrželku vyndejte a polévku rozmixujte.
  7. Do polévky přidejte smetanu a nechte ji projít varem .
  8. Do polévky nasypte část na plátky nakrájené nati cibulky a nadrobno nasekaná vajíčka . Dochuťte solí a pepřem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    37,62g
  • Sacharidy:

    133,16g
    • Cukry:

      15,20g
  • Tuky:

    131,08g
  • Vláknina:

    30,00g

Aktivita pro spálení: 87 kcal

10

minut jízdy na kole

8

minut běhu

25

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka ze zeleného chřestu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat