Prostreno.cz

Hrachová polévka s mrkví

Tradiční polévka, na kterou by se nemělo zapomínat. Polévka z hrachu je sytá a můžete ji podávat jako hlavní chod.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 63 kJ / 15 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy1g
tuky1g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 250 g suchého ,předvařeného hrachu
  • 2 lžíce oleje
  • 250 g vařeného uzeného masa - nakrájené na kostičky
  • 2 l vody
  • 1 ks cibule - oloupaná , nakrájená na kostičky
  • 1 ks středně velká mrkev - oloupaná , nakrájená na nudličky
  • 1 lžička soli
  • 2 stroužky prolisovaného česneku - nebo podle chuti
  • 1 lžička sušené majoránky
  • 3 špetky hrubě mletého pepře

Postup přípravy

  1. Hrách důkladně propláchněte pod studenou tekoucí vodou a odstraňte vadný hrášek .
  2. Hrách nasypte do hrnce s vodou a uvařte ho doměkka.
  3. Polovinu uvařeného hrachu rozmixujte a dejte zpět k nerozmixovanému hrachu .
  4. V rendlíku na 2 lžících oleje nechte zesklovatět nakrájenou cibuli , přidejte mrkev a za stálého míchaní restujte 5 minut , nebo až mrkev trochu změkne.
  5. Cibuli s mrkví a nakrájené uzené maso přidejte do polévky.
  6. Dochuťte solí , pepřem , česnekem , majoránkou a vařte ještě 5 minut .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    7,00g
  • Sacharidy:

    42,00g
    • Cukry:

      5,00g
  • Tuky:

    99,43g
  • Vláknina:

    3,00g

Aktivita pro spálení: 15 kcal

1

minut jízdy na kole

1

minut běhu

4

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hrachová polévka s mrkví

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat