Prostreno.cz

Hovězí guláš s liškami

Pořádný guláš je vydatný, voňavý a houby jdou s hovězím masem skvěle dohromady .

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 2h a 55min

    25min příprava

    2h a 30min vaření

  • 538 kJ / 128 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy5g
tuky8g

Ingredience na

  • K podávání
  • 200 g očištěných lišek
  • 2 lžíce másla
  • 120 ml masového vývaru
  • K přípravě
  • 800 g hovězího masa - nejlépe kližka , nebo krk
  • 1.5 lžíce sádla
  • 2 ks cibule - oloupané , nakrájené na plátky
  • 2 stroužky česneku - oloupané , nakrájené na plátky
  • 2 ks mrkve - oloupané , nakrájené na silnější plátky
  • 200 ml portského vína
  • 2 lžíce bio sójové omáčky
  • 500 ml masového vývaru
  • 5 kuliček jalovce
  • 8 kuliček černého pepře
  • 2 krajíce tvrdšího chleba
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na kostky .
  2. V hrnci na sádle nechte zesklovatět nakrájenou cibuli ,přidejte maso a opečte ho ze všech stran .
  3. Přidejte víno , vývar , sójovou omáčku , jalovec a kuličky pepře , přiveďte k varu , přikryjte a vařte hodinu .
  4. K masu přidejte nakrájenou mrkev , nakrájený česnek , nalámaný chléb a duste , až bude maso měkké . ( Guláš můžete také místo chleba zahustit hladkou moukou ) . Podle chuti guláš osolte a opepřete.
  5. Očištěné lišky poduste na másle ,během dušení přidejte 120 ml vývaru . Lišky nasypte do hotového guláše.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    72,04g
  • Sacharidy:

    260,10g
    • Cukry:

      22,80g
  • Tuky:

    215,88g
  • Vláknina:

    56,10g

Aktivita pro spálení: 128 kcal

16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

38

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí guláš s liškami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat