Prostreno.cz

Cizrnové karbanátky se špenátem

Karbanátky z cizrny a špenátu s bylinkami a kořením. .

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 5min

    35min příprava

    30min vaření

  • 1410 kJ / 337 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy4g
tuky36g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Cizrnu namočte na 12 hodin do vody, během namáčení cizrna nabobtná, proto použijte velkou misku/nádobu a dostatek vody.
  2. Cizrnu sceďte, propláchněte a v kuchyňském robotu rozmixujte najemno.
  3. Jakmile je cizrna rozmixovaná , přidejte čerstvé bylinky, špenát, česnek , koření, sůl , prášek do pečiva a vše rozmixujte. Nechte cca 40 minut odležet v lednici.
  4. Ze směsi vytvarujte nízké , menší karbanátky.
  5. Na široké pánvi (nebo použijte fritézu) s rozehřátým olejem karbanátky postupně smažte z obou stran dozlatova a do křupava . Ne příliš zprudka .
  6. Hned podávejte , nejlépe se zeleninovým salátem, nakládanou zeleninou , nebo oblíbeným dipem .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    29,91g
  • Sacharidy:

    107,64g
    • Cukry:

      9,00g
  • Tuky:

    140,68g
  • Vláknina:

    18,59g

Aktivita pro spálení: 337 kcal

42

minut jízdy na kole

32

minut běhu

100

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Cizrnové karbanátky se špenátem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat