Prostreno.cz

Rybí závin

Závin nemusí být vždy jen s ovocem.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 1h a 20min

    30min příprava

    50min vaření

  • 638 kJ / 152 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy8g
tuky9g

Ingredience na

  • 1 ks listového těsta
  • 800 g vykostěného např.kapřího filé
  • 1 ks cibule
  • 1 hrst baby špenátu, nebo kapusty
  • 1 ks malého pórku
  • 1 lžíce koření na ryby
  • 3 lžíce strouhanky
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce másla
  • Na potření
  • 1 ks vejce

Postup přípravy

  1. Na másle nechte zpěnit nakrájenou cibuli, přidejte najemno nakrájený česnek, špenát, nebo kapustu a rybí maso. Okořeňte kořením na ryby, promíchejte a restujte 10 minut.
  2. Do vychladlé směsi přidejte najemno nakrájený pórek a strouhanku. Směs dobře promíchejte.
  3. Na pomoučeném vále vyválejte těsto na placku. Rozdělte na ni rybí směs, těsto zabalte a vytvarujte do tvaru ryby.
  4. Pečte v troubě vyhřáté na 190 °C přibližně 35 - 40 minut.
  5. Závin můžete podávat teplý i studený.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    61,71g
  • Sacharidy:

    173,40g
    • Cukry:

      13,00g
  • Tuky:

    135,83g
  • Vláknina:

    9,59g

Aktivita pro spálení: 152 kcal

19

minut jízdy na kole

14

minut běhu

45

minut uklízení



Podobné recepty

Mandlová ryba

(10 hlasů)
45min
576 kJ

Filé s pomerančem

(8 hlasů)
2h a 40min
404 kJ

Slanečkový salát

(6 hlasů)
20min
793 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rybí závin

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat